
ماهیان موجوداتی خونسرد هستند که نسبت به تغییرات دما حساسیت بالایی دارند. این حساسیت در ماهیان آب شیرین ممکن است بیشتر باشد. اما حتی ماهیان سردآبی نیز باید در یک محدوده دمایی مشخصی قرار داشته باشند. از آنجا که آکواریوم ها اغلب در منازل و دفاتر کار قرار دارند و عوامل گرمایی یا سرمایی محیط مانند بخاری یا کولر میتوانند بر دمای آب آکواریوم اثر داشته باشند، لازم است همواره دمای آب را رصد کرده و در صورت نیاز اقدام به تغییر دمای آب نمود.
دماسنج آکواریوم چیست
دماسنج آکواریوم یک وسیله کوچک اما بسیار ضروری است که به شما کمک می کند بتواند به صورت مداوم دمای آب آکواریوم خود را کنترل نمایید. سه نوع مختلف از دماسنج وجود دارند که عبارتند از:
- دماسنج جیوه ای یا دماسنج داخلی
- دماسنج برچسبی یا نواری
- دماسنج دیجیتال آکواریوم
هر کدام از انواع دماسنج مزایا و معایبی دارند و برای نوع خاصی از آکواریوم مناسب هستند. در اینجا مشخصات فنی دماسنج برچسبی آکواریوم که با نام دماسنج نواری آکواریوم نیز شناخته می شود را بررسی کرده و این مدل را به همراه مزایا و معایب آن به صورت دقیق به شما معرفی می کنیم. جهت مشاهده و خرید انواع دماسنج آکواریوم روی لینک قبل کلیک نمایید.
دماسنج برچسبی آکواریوم Stick-on LCD Thermometer
دماسنج برچسبی یا دماسنج نواری آکواریوم از نمونه های جدیدی است که جهت سهولت نصب طراحی شده اند. این دماسنج ها یک نوار کوچک حساس به دما هستند که روی آن اعداد به سانتی گراد و فارنهایت نوشته شده است. البته در برخی نمونه ها ممکن است دما تنها در واحد سانتی گراد عرضه شود. پشت نوار چسبی قرار دارد که به کمک آن روی جداره بیرونی شیشه می چسبند. ممکن است به اشتباه آن را با نام دماسنج دیجیتال یا LCD به شما معرفی کنند. اسم LCD میتواند گمراه کننده باشد و باید دقت کنید که این دماسنج آکواریوم دارای نمایشگر کریستال مایع یا همان LCD نیست. این دماسنج ها همه کاره بوده و با داشتن قیمت بسیار پایین، می توان آن را در بخش های مختلفی از بدنه آکواریوم نیز نصب کرد.
روی این دماسنج ها اعدادی نوشته شده و زمانی که نوار در دمای آن محدوده قرار بگیرد، رنگ عدد مربوط به آن تغییر می کند. دامنه نمایش دما در نوارهای مختلف متفاوت است و شما باید دماسنجی که در محدوده مورد نظر شما قرار دارد را تهیه کنید. اگرچه اغلب آنها دامنه لازم برای دماهای مورد نیاز در یک آکواریوم را دارند. اکثر این دماسنج های برچسبی به شکل عمودی نصب میشوند. اما نمونه هایی هم وجود دارند که به صورت افقی هستند. بسته به محل مورد نیاز برای نصب، شکل مناسب را تهیه کنید.
مزیت اصلی این دماسنج ها نصب بسیار راحت آنها است. مشکل اصلی در این دماسنج ها این است که چون روی جدار خارجی شیشه آکواریوم قرار می گیرند، تماس مستقیمی با آب نداشته و به همین دلیل تغییرات دما را با تاخیر نشان می دهند. از طرفی شیشه به عنوان یک عایق ممکن است سبب شود دمای واقعی نشان داده نشود. مقاله تصویری آموزش نصب دماسنج آکواریوم و نکات مربوط به آن را می توانید از طریق لینک قبل مشاهده نمایید.
مشکل بزرگتر این است که این دماسنج ها در بیرون آکواریوم نصب میشوند و تحت تاثیر دمای محیط قرار میگیرند. خصوصا اگر در مقابل یک سیستم سرمایش مانند کولر قرار داشته باشند و یا در معرض تابش خورشید یا سیستم های گرمایی قرار بگیرند. اگر اختلاف دمای محیط بیرون و داخل اکواریوم زیاد باشد، احتمالا این دماسنج گزینه مناسبی نیست.
نقاط قوت دماسنج برچسبی آکواریوم
- قیمت بسیار ارزان و اقتصادی
- نشکن
- نصب و استفاده بسیار آسان
- امکان نصب در چندین بخش آکواریوم و استفاده همزمان به دلیل قیمت پایین
نقاط ضعف دماسنج برچسبی آکواریوم
- در نور کم خواندن آن سخت است.
- هیچ ویژگی هشداری برای دمای بالا یا پایین ندارد.
- دقت آن پایین است.
در صورت هرگونه سوال یا مشاوره می توانید از طریق شماره تلفن های ثابت 02186027905 - 02634606148، واتس اپ، تلگرام تصفیه آب 09129418377 و آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان تصفیه آب بهاب در ارتباط باشید.
**ن/***