
در طی سالیان طولانی فعالیت در زمینه تصفیه آب ، این سوال را به دفعات از مردم و حتی افرادی که در زمینه تاسیسات آب فعالیت دارند شنیده ایم که دستگاه تصفیه آب ورودی ساختمان را باید به چه شکل نصب نمود؟ حتی در مواردی هنگام بازدید، ایرادات اساسی را در طراحی و نصب پیش تصفیه آب ساختمان مشاهده کرده ایم. بدلیل اهمیت موضوع، در چند نوشتار سعی می کنیم روش نصب پیش تصفیه آب ورودی ساختمان را شرح دهیم.
نکات مهم درباره محل نصب دستگاه تصفیه آب ورودی ساختمان را می توانید از طریق لینک قبل مطالعه نمایید.
برای آشنایی با کارکردهای دستگاه تصفیه آب ورودی ساختمان و مزایای پیش تصفیه آب ورودی ساختمان پیشنهاد می شود مقالات مرتبط با آن را مطالعه کنید.
اصول طراحی و لوله کشی دستگاه تصفیه آب ورودی کل ساختمان
مهم نیست که از تصفیه آب تک مرحله برای منزل استفاده میکنید و یا سیستم چند مرحله بکار برده اید. آشنایی با انواع پیش تصفیه آب ورودی ساختمان
نکته مهم این است که حتما باید برای طراحی درست از سیستم مسیر فرعی کمکی یا بای پس bay pass استفاده شود. نکته مهم دیگر این است که سیستم بای پس حتما باید با 3 عدد شیر و به شکل درست، طراحی شود. همچنین پیشنهاد میشود در ابتدا و انتهای مسیر فیلترهای تصفیه آب ، دو عدد فشار سنج آب نصب شود تا بتوان میزان خرابی و گرفتگی فیلترها را زیر نظر داشت.
نحوه کار با دستگاه تصفیه آب مرکزی ساختمان
در حالت عادی، شیر مسیر فرعی بسته است. بنابراین آب مجبور است از مسیر فیلتر تصفیه آب ورودی ساختمان عبور کرده و به همین سبب، آب تصفیه خواهد شد.
سیستم بای پس این امکان را فراهم می کند که هنگام تعویض فیلتر تصفیه آب ورودی منزل و یا زمانی که برای هوزینگ تصفیه آب ورودی ساختمان مشکلی پیش آمده و دچار شکستگی و نشتی آب شدند، بتوان با بستن مسیری که دستگاه در آن قرار دارد، عمل تعمیر و یا سرویس را انجام داد. همزمان از طریق باز کردن مسیر اصلی این امکان فراهم میشود که در طول مدت تعمیر و سرویس تصفیه آب ، ساکنان منزل دسترسی به آب شهری داشته باشند.
اشکالات رایج در طراحی و لوله کشی پیش تصفیه ورودی ساختمان
اغلب دیده میشود که برای پیش تصفیه ورودی منزل تنها 2 عدد شیر طراحی میشود، در این موارد مشکلات زیادی بوجود می آورد. همه اشکالات طراحی پیش تصفیه آب منزل ، طبق شکل های ذیل توضیح داده میشود.
1. سیستم در مسیر مستقیم لوله قرار گرفته و ابتدای آن شیر قطع کن نیست. همچنین مسیر فرعی طراحی نشده است:
این نوع طراحی بدترین حالت ممکن است. برای تعویض فیلتر تصفیه آب ، حتما باید فلکه اصلی آب منزل بسته شود. بدتر آنکه اگر به هر دلیلی محفظه ها دچار شکستگی شوند، آب با شدت زیاد خارج شده و نمی توان جلوی آن را گرفت. در این شرایط تنها راه ممکن، بستن فلکه اصلی منزل و اقدام به تعمیر سیستم است که ممکن است ساعتها طول بکشد. در مجتمع های مسکونی که واحدهای متعددی از آب لوله کشی استفاده می کنند، در صورتیکه از این روش استفاده شود، هنگام بروز حادثه ممکن است برای واحدها نارضایتی ایجاد میشود.
2. سیستم در مسیر مستقیم لوله قرار گرفته و ابتدای آن شیر وجود دارد. اما مسیر فرعی طراحی نشده است:
این روش غلط نیز مشکلات خاص خود را دارد. هنگام تعویض فیلتر و یا سرویس به دلیل خرابی، باید فلکه قبل از دستگاه را بست. ولی کماکان آب ورودی منزل برای همه قطع بوده و باید تا انتهای رفع مشکل منتظر بمانند.
3. سیستم دارای مسیر بای پس است. اما شیرهای قطع کن به اندازه کافی طراحی نشده اند. یک شیر برای مسیر بای پس و یک شیر برای ورودی یا خروجی مسیر فیلتر تصفیه آب گذاشته شده است.
این روش نیز دارای اشکال است. عملن این طراحی هیچ کارایی ندارد و هنگام تعویض فیلتر و یا بروز مشکل نمی توانید فیلترها را از مسیر خارج کرده و ارتباط آب ساختمان را برقرار کنید. زیرا به محض باز کردن مسیر مستقیم آب لوله کشی، از یک سمت فیلترها آب نشت خواهد کرد.
در مقاله بعد روش نصب دستگاه تصفیه آب ساختمان برای مجتمع های مسکونی آموزش داده می شود. برای مطالعه ادامه مطلب روی لینک قبل کلیک نمایید.
در صورت هر گونه سوال و یا سفارش تلفنی میتوانید از طریق شماره تلفن های 02186027905 و 09129418377 ، ایمیل info@wfiltration.com و شبکه های اجتماعی با کارشناسان تصفیه آب بهاب در ارتباط باشید.