
این مقاله ادامه مقاله تصفیه آب و استفاده مجدد از آب در پرورش ماهی به وسیله دستگاه تصفیه آب می باشد.
فهرست مطالب در این مقاله:
1. تعریف رسرکولاسیون (DEFINITION OF RECIRCULATION)
2. اجزای سیستم های بازچرخشی (COMPONENTS OF RECIRCULATED SYSTEMS)
3. ضایعات حاصل از پرورش ماهی (WASTE FROM FISH FARMING)
4. فیلتراسیون ذره ای در دستگاه تصفیه آب (PARTICLE FILTRATION)
5. فیلتراسیون بیولوژیکی در دستگاه تصفیه آب (BIOLOGICAL FILTRATION)
6. بحث (DISCUSSION)
4. فیلتراسیون ذره ای در دستگاه تصفیه آب
ذرات، جزء حل نشده ورودی غذای سیستم می باشند. این ذرات به طور نرمال به صورت جامدات معلق (SS) اندازه گیری می شوند. در پرورش ماهی بازچرخشی، ذرات ناشی از مدفوع و ضایعات غذایی می باشند. در مزرعه ای با ورودی آب های سطحی، ذرات آلی و معدنی نیز، بخشی از توزیع ذره را تشکیل می دهند.
همان طور که در بخش مخازن و استخرها بیان شد، ویژگی های خود تمیزسازی برای سیستم های فیلتراسیون پایین دست بسیار مهم بوده، ذرات باید به سرعت انتقال یافته و به آرامی از سیستم جدا شوند.
جدول زیر برای کارایی جداسازی میانگین در انواع مختلف پرورش ماهی را ببینید:
در بالا، کارایی ها، برآوردهای درام فیلترهای Hydrotech به کار برده شده با فیلتر پارچه 60 میکرومتری می باشند
میکروغربال ها را می توان در خروجی های محل پرورش ماهی برای کاهش بار جامدات موجود در رودخانه های پایین دست نصب کرد.
توزیع اندازه ذره، پل آب ورودی Lickey.
بر اساس این داده ها، فیلتر پارچه 20 میکرومتری انتخاب شد. این، فیلتراسیون بسیار خوب برای یک فیلتر بر اساس گرانش می باشد.
تصویر 9 . فیلتر دیسک، HSF2106 در پل Lickey:
تصویر 10. پرورش ماهی بازچرخشی در دانمارک. آب از مخازن به میکروفیلتر جذب می شود.
تصویر 11: درام فیلتر، مدل HDF1606-1B
فیلتراسیون در سیستم های بازچرخشی:
درام و دیسک فیلترهای Hydrotech، دارای استفاده ای گسترده در سرتاسر دنیا در سیستم های چرخشی می باشند. طراحی منحصر به فرد پارچه فیلتر، جداسازی آرام ذرات را باعث می شود: (برگه های افزوده شده بر روی فیلترها را ببینید).
شکل 7. دیسک فیلتر - شکل 8. درام فیلتر
عملکرد درام و دیسک فیلترها:
- آبی که باید فیلتر شود به درون درام وارد می شود.
- آب از طریق عناصر فیلتر درام فیلتر می شود. تفاوت موجود در سطح آب درون/بیرون درام، نیروی تحریکی برای غربال می باشد.
- جامدات بر روی عناصر فیلتر به دام افتاده و به ناحیه بک واش از طریق چرخش درام بالا برده می شوند. چرخش درام بسته به نوع کنترل، متناوب یا پیوسته می باشد.
- آب حاصل از نازل های شستشو، از بیرون عناصر فیلتر اسپری می شود. ماده پذیرفته نشده از عناصر فیلتر به درون سینی لجن شسته می شود.
لجن پذیرفته نشده، همراه با آب از طریق گرانش فیلتر جریان می یابد.
در یک سیستم چرخشی، میکروفیلتراسیون، بخش جدایی ناپذیر سیستم تصفیه کامل می باشد.
مزایای فیلتراسیون میکروغربال به صورت زیر هستند:
- کاهش بار آلی بر روی بیوفیلتر(ها).
- بهبود تیرگی آب.
- کاهش لارو و تخم های برخی پارازیت ها.
- بهبود شرایط برای نیتریفیکاسیون.
- عملکرد پایدار کننده بیوفیلترها.
- عدم گسترش "خودروی" لارو، به عبارت دیگر، تیلاپیا
هزینه برترین راه موثر جهت خلاصی از ضایعات، فیلتراسیون مکانیکی، به عبارت دیگر انرژی پایین و بدون مصرف اکسیژن برای حذف ناخالصی ها می باشد. طیف نرمال فیلتراسیون 100-20 میکرومتر است.
تقریبا 50% BOD در سیستم فیلتراسیون با اندازه مناسب برداشته خواهد شد. بخش باقی مانده BOD حل شده و باید در بیوفیلترها جذب شده و هضم گردد. بار متعاقب بیوفیلترها توسط مواد آلی منجر به رشد باکتری ها خواهد شد. سایش "بیوفیلم" ایجاد شده، تیرگی آب را کاهش خواهد داد. ذرات ایجاد شده بسیار کوچک هستند. شکل زیر در مورد توزیع ذره نسبی در سیستم با و بدون میکروغربال را ببینید:
شکل 9. توزیع نسبی ذرات
اگر میکروغربال ها در سیستم گنجانده شوند، اکثریت جامدات در واحدهای پرورش جداسازی خواهند شد. جامدات معلق به صورت بخش های کوچکی از باکتری های مرده، کوچک تر از 20 میکرومتر وجود دارند.
مصرف آب:
لجن حاصل از میکروفیلترها باید از سیستم برداشته شده و مصرف آب برای شستشوی سیستم آب باید تا حد امکان کم باشد.
مصرف آب نسبی برای درام فیلتر در دهانه های فیلتر 30، 60 و 100 میکرونی.
از آنجایی که دانسیته جامدات معلق (SS) در سیستم چرخشی بسیار پایین، یعنی تقریبا 1.1-1.2 g/cm3 است، ته نشینی عملی نیست. ثابت شده است که فیلتراسیون تنها راه حل عملی می باشد.
همان طور که می توان انتظار داشت، مصرف آب نسبی، هم چنین کسر آب بازیافت شده استفاده شده برای اسپری، با افزایش اندازه مش، از 200 تا 50 لیتر به ازای هر کیلوگرم غذا و 23/0 تا 06/0% جریان داخلی کاهش می یابد. این، سطوح قابل قبول مبادله آب در سیستم RAS می باشد، در صورت نیاز، مصرف آب ممکن است با جمع شدگی لجن در سیستم بیشتر کاهش یابد.