
این حقیقت که امروزه کیفیت آب در سراسر دنیا برای جوامع محلی خصوصا خانواده هایی که دور از شهر هستند، مطمئن نیست، نشانه این میباشد که باید فکری برای مساله تصفیه آب و آنهم در نقطه مصرف اندیشیده شود. برخی مردم در روستاهای دور افتاده و فاقد امکانات زندگی میکنند و از آبهای روان مانند آب رودخانه، برکه ها، چشمه ها و ... استفاده میکنند. برخی خانواده ها نیز در منازل ویلایی خود که در باغها و طبیعت قرار دارد ساکن هستند و دسترسی به آب پاکیزه ندارند. حتی بسیاری از مردمی که در شهرهای مدرن دنیا زندگی میکنند و به آب مناسب دسترسی دارند، تصمیم گرفته اند که با استفاده از انواع دستگاه تصفیه آب ، کیفیت آب آشامیدنی خود را افزایش دهند.
در سراسر دنیا به این مشکلات اندیشیده شده و سعی شده است با طراحی و تولید دستگاه تصفیه آب ، این امکان را فراهم کنند که آب در نقطه مصرف تصفیه شده و آماده بهره برداری شود. البته ضرورت این مساله به مکانی که در آن زندگی میکنید بستگی دارد. بویژه اگر محل زندگی شما دارای مشکلات مربوط به منابع آب، یا تصفیه آب باشد.
با پیشرفت تکنولوژی راه حل های زیادی برای تصفیه آب بوجود آمده است. شما میتوانید از یک پارچ تصفیه آب استفاده کنید و آن را همه جا با خودتان داشته باشید. می توانید از دستگاه تصفیه آب کلمنی استفاده کنید که اصلا نیاز به برق و لوله کشی آب ندارد. خیلی ها علاقه دارند که یک دستگاه تصفیه آب زیر سینکی داشته باشند که دقت بسیار بالایی دارد و می تواند آب بسیار با کیفیتی را برای آنها ارایه کند. با این حال هرکدام از این مدلهای تصفیه آب دارای مزایا و معایبی برای خود هستند که برخی از این موارد را خاطرنشان می کنیم:
متاسفانه، بسیاری از روشهای تصفیه آب در مقیاس کوچک دارای برخی مشکلات هستند:
به عنوان مثال، از پارچ تصفیه آب ، برای اینکه آب پاکیزه و تصفیه شده ای داشته باشید، به شکل گسترده استفاده میشود. اما این تصفیه آب کوچک دو مشکل دارد:
- در یک زمان معین مقدار مشخصی آب را میتوانید تصفیه کنید. در صورتیکه حجم بیشتری از آب تصفیه شده مورد نیاز شما باشد، ممکن است نتوانید آن مقدار را فراهم کنید. پارچ تصفیه اب معمولا بین 2 تا 3 لیتر گنجایش دارد پس از آن دوباره باید آن را پر کنید و منتظر تصفیه شدن آب باشید.
- مشکل دیگر این است که فرایند تصفیه آب براساس جاذبه زمین انجام می شود که کمی کند می باشد. پس باید مدتی صبر کنید تا آب تصفیه شده آماده استفاده شود.
اما برای انواع دستگاه تصفیه آب ، که روی کابینت آشپزخانه نصب می شوند، مساله در مورد فضا و زیبایی است.
تعداد کمی از انواع دستگاه تصفیه آب که روی کابینت آشپزخانه نصب می شوند، ظاهر زیبایی دارند و معمولا در آشپزخانه فرعی آنها را نصب می کنند. حتی این مدل از دستگاه تصفیه آب، فضای روی کابینت شما را اشغال میکند که میتواند مانعی برای آماده کردن غذا باشد. از لحاظ ظرفیت آب، حتی دستگاه های تصفیه آب بزرگ که روی کابینت قرار می گیرند، در سرعت تصفیه آب محدودیت دارند. احتمالا سرعت تصفیه آب در این دستگاه های تصفیه آب به اندازه خروجی شیر آب نخواهد بود.
اگر با این مشکلات روبرو هستید اما احساس میکنید هنوز آمادگی خرید یک دستگاه تصفیه آب دقیق مانند دستگاه تصفیه آب اسمزمعکوس را ندارید، پس بهترین انتخاب شما استفاده از یک دستگاه تصفیه آب زیرسینکی ساده است.
دستگاه تصفیه آب زیرسینکی چیست؟
انواع دستگاه تصفیه آب زیر سینکی بخاطر موقعیتشان این نام را گرفتهاند. دستگاه تصفیه آب زیر سینکی معمولا زیر سینک آشپزخانه نصب میشود. تصفیه آب زیر سینکی برخلاف بعضی از فیلترهای تصفیه آب که روی کابینت نصب می گردند میباشد. در مدلهای تصفیه آب روسینکی، با استفاده از یک شیر برداشت آب اضافی یا شیر برداشت آب آشپزخانه (در صورتیکه شیر برداشت آب چند کاره داشته باشید)، به آب تصفیه شده دسترسی دارید.
فیلتر آب زیرسینکی معمولا نیازمند این است که کل سیستم لولهکشی کابینت آشپزخانه اصلاح شود. خروجی فیلتر تصفیه آب معمولا به شیر برداشت آب آشپزخانه یا یک شیر برداشت آب جداگانهای برای آب تصفیه شده هدایت می شود.
انواع فیلتر تصفیه آب زیرسینکی معمولا بزرگتر از فیلتر تصفیه آب روکابینتی هستند، با این تفاوت که فیلتر تصفیه آب زیر سینکی فضای بیشتری اشغال می کند بدون اینکه جلوی راه باشد، همچنین حجم بیشتری از آب را میتواند تصفیه کنید.
انواع مختلف فیلترهای زیرسینکی
مانند بسیاری از انواع دستگاه تصفیه آب خانگی و فیلتر تصفیه آب روکابینتی، فیلترهای زیر سینکی هم ماژولار هستند. یعنی میتوان انواع فیلتر را روی ان اضافه نمود یا فیلترهای آن را کم کرد. هرچند، ماژولار بودن آنها بستگی به این دارد که، دستگاه تصفیه آب از چند فیلتر تصفیه آب تشکیل شده باشد. سادهترین نوع آنها معمولا فقط یک مخزن تصفیه آب دارند، در حالیکه اکثر آنها سه یا چهار فیلتر تصفیه آب دارند. اگر فضای کافی دارید، میتوانید از انواع فیلترهای تصفیه آب مانند فیلتر پست کربن و فیلتر یووی به عنوان فیلترهای تکمیلی استفاده کنید.
یک دستگاه تصفیه آب به طور معمول دارای مخزن تصفیه آب و فیلتر کربن بلاک هستند. فیلتر کربن جامد یا همان فیلتر کربن بلاک از کربن فعال ساخته شده که طی فرایندهایی به شکل یک بلوک جامد با منافذ بسیار ریز تولید شده است. این نوع فیلتر تصفیه آب معمولا بسته به روش ساخت میتوانند ذرات 0.5 تا 10 میکرون را حذف کنند. فیلتر کربن جامد، معمولا بعد از فیلتر کربن پودری ، و به عنوان مرحله سوم در دستگاه تصفیه آب نصب می شود تا کلر، فلورین، فلزات سمی و سنگین مانند سرب، رنگ، بو و مزه نامطبوع آب و سایر مواد معدنی که میتوانند از فیلتر کربن پودری عبور کنند را از بین ببرد.
برخی فیلترهای تصفیه آب مانند فیلتر قلیایی میتوانند آب را قلیایی کرده و طعم و بوی آب را از بین ببرند. فیلتر قلیایی یون های کلسیم CA+ ، پتاسیم K+ و منیزیم MG+ را به آب اضافه می کند که علاوه بر خواص بیشمار، باعث دلپذیرتر شدن طعم آب می شود. یون های اضافه شده به طور 100 % جذب بدن می شوند. فیلتر قلیایی درجه قلیاییت آب PH را حدود یک واحد افزایش می دهد. استفاده از آب قلیایی نوسانات PH بدن را کاهش می دهد. همچنین آب قلیایی باعث جذب بیشتر اکسیژن در بدن می شود.
***