
نحوه استفاده از اتصالات تصفیه آب
در دستگاه تصفیه آب عموما از دو نوع اتصال استفاده می شود:
در حال حاضر در بیشتر انواع تصفیه آب از اتصالات سریع استفاده می شود. از آنجا که در نصب دستگاه به شکل گسترده با اتصالات سرو کار خواهیم داشت، ابتدا نحوه کار با اتصال فیتینگی را آموزش می دهیم:
الف- وصل کردن شلنگ به اتصال تصفیه آب :
- شلنگ تصفیه آب را بوسیله کاتر شلنگ به صورت عمود برش دهید. دقت کنید که برش بصورت مورب نباشد زیرا باعث نشتی آب خواهد شد. سطح شلنگ باید کاملا صاف و عاری از خط و خش باشد.
2. شلنگ تصفیه آب را وارد دهانه اتصال کنید. مطمئن شوید که اتصال به صورت کامل وارد شده باشد. در اغلب انواع اتصال فیتینگی تصفیه آب، شلنگ باید به اندازه 15 میلیمتر وارد اتصال شود. بنابراین لازم است 15 میلیمتر اولیه هر شلنگ را از لحاظ سالم بودن و نداشتن خش بررسی نمایید. مطمئن شوید که شلنگ به اندازه کافی وارد شده و در جای خود محکم شده است.
3. اتصال فیتینگی در دهانه ورودی خود دارای یک طوقچه پلاستیکی (گیره) است که در بخش داخلی به دندانههای فولادی مجهز شده است. این دندانه های فلزی شلنگ تصفیه آب را محکم در جای خود نگه میدارند. ضمن اینکه یک اورینگ هم در بخش داخلی تعبیه شده که آب بندی ضد نشتی دائمی را فراهم می کند. شکل زیر تمام قسمت های یک اتصال فیتینگی را نشان می دهد.
4. برای بررسی ایمنی، شلنگ تصفیه آب را به آرامی به سمت بیرون بکشید تا مطمئن شوید که شلنگ در جای خود محکم شده است. این کار روش خوبی برای تست کردن و اطمینان از آب بندی درست اتصالات، پیش از وصل نمودن آن به آب شهری است.
ب- خارج کردن شلنگ:
- قبل از جدا کردن شلنگ، مطمئن شوید که فشار سیستم تخلیه شده است. درون شلنگ و فیلترهای تصفیه آب ، آب با فشار بالایی در جریان است، که باعث میشود هم شلنگ به آسانی جدا نشود و هم اینکه احتمال نشت آب وجود دارد. برای رفع این مشکل باید از طریق بستن آب ورودی و باز گذاشتن مسیر خروج آب، این فشار را تخلیه نمود.
- طوقچه پلاستیکی (گیره) را به سمت داخل فشار دهید. تا زمانیکه گیره در این موقعیت است، شلنگ را میتوان خارج نمود.
زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب
بدلیل اینکه فیلترهای آب وظیفه حذف آلاینده ها را به عهده دارند، پس از مدت زمان خاصی، اشباع شده و دیگر قابل استفاده نیستند. عدم تعویض به موقع فیلترهای آب باعث می شود، آلودگی ها، کیست، قارچ و سایر میکروارگانیسم هایی که در فیلتر تصفیه آب گیر افتاده اند، مجددا به آب برگردند. به همین دلیل اعتقاد داریم که نگهداری دوره ای و سرویس دستگاه تصفیه آب به مراتب اهمیت بالاتری نسبت به خرید اولیه دارد.
تعویض فیلتر تصفیه آب به عوامل بسیاری منجمله، میزان مصرف، زمان استفاده، میزان آلاینده های موجود در آب و حتی عملکرد تصفیه آب بستگی دارد. با این حال کارشناسان بهاب بر اساس تجربه سالها، زمان های ذیل را برای تعویض فیلتر آب در شرایط مصرف یک خانواده 4 نفره و برای آبی که سختی زیر 1000 ppm داشته باشد پیشنهاد می کنند:
- فیلتر رسوب گیر الیافی 4 تا 6 ماه پس از نصب باید تعویض شود.
- پیش فیلترهای کربن فعال نظیر فیلتر کربن پودری و فیلتر کربن جامد 4 تا 6 ماه پس از نصب باید تعویض شود.
- غشاء اسمز معکوس یا همان فیلتر ممبران نهایتا 2 سال پس از نصب نیاز به تعویض دارد.
- فیلتر پست کربن یا همان فیلتر کربن نهایی سالی یک بار نیاز به تعویض دارد.
- فیلتر مواد معدنی عموما هر یک سال و نیم یکبار تعویض میشود.
- فیلتر قلیایی و فیلتر ضد باکتری نیز معمولا سالی یکبار نیاز به تعویض دارند.
اجزای دستگاه تصفیه آب
معمولا دستگاه تصفیه آب RO در کارخانه مراحل مختلف تست را پشت سر میگذارد. با این حال بررسی سلامت دستگاه باید توسط کارشناس فنی انجام شود. اجزا زیر سیستم اسمز معکوس شما را تشکیل میدهند.
پیش فیلتر شماره 1 : (فیلتر رسوبی) فیلتر الیافی پلی پروپیلن برای حذف ذرات بزرگتر از 5 میکرون مانند شن و ماسه، گل و لای، لجن و جلبک، زنگ لوله ها. در برخی انواع دستگاه تصفیه آب ممکن است از فیلتر الیافی با دقت 1 میکرون استفاده شده باشد.
پیش فیلتر شماره 2 : فیلتر کربن پودری فعال شده برای حذف کلر و آلوده کنندههای شیمیایی، رنگ و طعم آب، فلزات سمی و سنگین. حذف این آلاینده ها برای محافظت از غشای اسمز معکوس لازم است.
پیش فیلتر شماره 3 : فیلتر کربن جامد که عموما با دقت 10 میکرون ساخته می شود. فیلتر کربن جامد فرایند تصفیه مراحل 1 و 2 را تکمیل می کند. فیلتر کربن جامد ممکن است در برخی انواع دستگاه فیلتراسیون آب وجود نداشته باشد. برخی انواع تصفیه آب تنها با 2 فیلتر پیش تصفیه کار می کنند. برخی نیز از فیلتر الیافی 1 میکرون در مرحله 3 استفاده می کنند.
فیلتر غشای اسمز معکوس : یا فیلتر ممبران که از غشاهای کامپوزیتی به شکل فیلم نازک پیجیده شده ساخته شده است و به نوعی فیلتر اصلی در سیستم اسمز معکوس می باشد. این فیلتر تصفیه آب می تواند با دقت 0.0001 تمامی آلاینده های محلول در آب، فلزات، نمکها، آهک و درات را حذف نماید. سختی آب توسط فیلتر Membrane کاهش پیدا می کند و آب در این مرحله شوری خود را از دست داده و به همین دلیل به آن فیلتر آب شیرین کن نیز گفته می شود. در این فرایند، ترکیبات مضر بوسیله غشا از آب جدا شده و تمامی آلوده کنندهها به خروجی فاضلاب هدایت می شوند. آب خالص تصفیه شده از طریق مجرای دیگری در مخزن تصفیه آب ذخیره میگردد.
فیلتر کربن نهایی یا پست کربن : از جنس کربن فعال برای تصفیه نهایی و حذف طعم، بو و مزه آب استفاده می شود.
پایه دستگاه تصفیه آب : در سیستم اسمز معکوس برای نگهداری فیلترهای آب و سایر قطعات تصفیه آب در کنار یکدیگر از یک پایه نگهدارنده به نام براکت استفاده می شود. با کمک براکت میتوان دستگاه را زیر سینک نصب کرد.
مخزن تصفیه آب : دارای ظرفیت های مختلفی بوده و میتواند آب تصفیه شده اسمز معکوس که آماده نوشیدن است را نگهداری میکند.
شیر قطع کن خودکار : وقتی مخزن ذخیرهسازی پر است این شیر بسته میشود و جریان آب را قطع می کند تا از هدر رفت آب جلوگیری شود. شیر قطع کن اتوماتیک هنگامی باز میشود که فشار مخزن دو سوم فشار ورودی باشد.
شیر برداشت آب : عموما روی سینک نصب شده و امکان برداشت آب را برای شما فراهم می کند.
شیر ورودی آب : به لوله آب سرد وصل میشود تا آب سیستم را تامین کند. شیر ورودی ممکن است به صورت مستقیم به سیستم لوله کشی منزل وصل شود و یا از طریق یک رابط استیل به سیستم آب شهری متصل شود.
بست فاضلاب : بست فاضلاب که به نوعی شیر خروجی بوده و به مسیر فاضلاب شهری وصل میشود تا پساب سیستم اسمز معکوس را تخلیه کند.
شلنگ تصفیه آب : تمام قطعات و فیلترهای دستگاه تصفیه آب را به یگدیگر متصل میکند.
در ادامه مطلب ابزارهای مورد نیاز برای نصب دستگاه تصفیه آب ، محل نصب و قطعات دستگاه تصفیه آب را بررسی خواهیم کرد. برای مطالعه بخش بعدی روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع _ بخش دوم
***