
همه شما می دانید که پمپ هوا آکواریوم ، میتواند با وارد کردن حجم زیادی از هوای محیط به مخزن آکواریوم، سطح اکسیژن آب را بالا برده و محیط دل انگیزی برای ماهیان شما فراهم کند. اگر چه سبک طراحی آکواریوم ها رو به تغییر است و امروه بیشتر آکواریوم داران پمپ هوا را حذف کرده اند و ترجیح میدهند با استفاده از ایجاد گردش آب بالا یا فیلترهای داخلی، اکسیژن را برای ماهیان خود فراهم کنند؛ اما همچنان استفاده از پمپ هوا به عنوان مطمئن ترین روش تامین اکسیژن، کماکان به قوت خود باقی است.
اهمیت استفاده از پمپ هوای آکواریوم
بررسی تاثیر پمپ هوا و سنگ هوا در آکواریوم
برخی از پمپ های هوا آکواریوم کم صداتر از دیگر پمپ ها هستند، اما این بدان معنا نیست که هیچ صدایی ندارند. تمام پمپ های هوا، دارای قسمتهای متحرکی مانند موتور و پیستون هستند و طبیعی است که کارکرد آنها با تولید صدا همراه باشد. با این حال، می توان صدای پمپ را از طریق کارهای ساده و سریعی کاهش داد. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا سر و صدای زیاد برای ماهی ضرر دارد. بنابراین اگر قصد نصب پمپ هوا برای آکواریوم خود دارید، برای نگهداری از آن توصیه می شود به نکات زیر توجه نمایید.
تجهیزات متصل شده به پمپ هوا را تمیز نگه دارید
وقتی سنگ های هوا و شلنگ های پلاستیکی متصل به پمپ هوا، با جلبک، مواد زائد ماهی، غذای قدیمی و مواد گیاهی پوسیده، مسدود می شوند، قطعا موتور پمپ باید بیشتر کار کند تا بتواند هوا را به داخل مخزن حرکت دهد. در واقع موانع سر راه انتقال هوا، باعث وارد آوردن فشار به پمپ هوا می شوند. این موضوع سبب می شود که با گذشت زمان، موتور فرسوده شده و صدای بیشتری تولید کند. تمیز نکردن قطعات مسدود شده، در نهایت منجر به سوزاندن موتور پمپ هوا خواهد شد. بنابراین توصیه میکنیم در دوره های زمانی مناسب، نسبت به تمییز نمودن و حتی تعویض سنگ هوا، شلنگ هوا و سایر قطعات مربوطه اقدام نمایید.
پمپ هوا را بالاتر از سطح آب آکواریوم قرار دهید
اگر پمپ هوا پایین تر از آکواریوم نصب شده باشد، برای هدایت هوا به داخل آکواریوم باید به جاذبه زمین غلبه کند. از طرفی آب آکواریوم به دلیل میل به پایین آمدن، سعی میکند در مسیر جاذبه حرکت کرده و از شلنگ هوا وارد پمپ شود. با این کار فشار آب جلوی خروج هوا را گرفته و بنابراین پمپ مجبور است سعی کند به زور آب را از شلنگ عبور داده و وارد آکواریوم کند. این کار باعث می شود تا پمپ برای تثبیت فشار، بیشتر کار کند. چیزی که نهایتا به فرسودگی و تولید صدای بیشتر ختم خواهد شد. بنابراین سعی کنید پمپ هوا را در موقعیتی بالاتر از سطح آب آکواریوم قرار دهید.
برای پمپ هوای آکواریوم از یک عایق صدا استفاده کنید
بهتر است پمپ هوا را روی یک سطح سخت و متراکم مانند چوب قرار دهید. این کار سبب میشود ارتعاشات اضافی تولید نشده و حتی باعث جذب و کم شدن صدای قطعات داخلی شود. قرار دادن پمپ روی یک سطح شیشه ای یا جسمی توخالی مانند یک جعبه پلاستیکی، یا روی یک قفسه فلزی مانند کابینت، قطعا سبب ایجاد لرزش بیشتر خواهد شد. زیرا این اشیا صدا را تقویت می کنند و با صدای پمپ ترکیب شده و سبب آزار خواهند شد.
پمپ هوا را روی جسم نرم و لرزه گیر قرار دهید
قرار دادن پمپ روی یک جسم نرم مانند چرم باعث می شود صدا جذب شود. البته توصیه این است که سطح صاف و بدون پرز و چروک باشد. سطوحی مانند حوله، پارچه و مانند آن پیشنهاد نمیشود. برخی مدلهای پمپ هوا، مکش را از طریق بخش پایینی انجام می دهند و قرار گرفتن در سطح دارای پرز برای آنها خوب نیست. اگر یک پد ماوس بلا استفاده قدیمی دارید، میتواند گزینه خوبی برای این کار باشد. زیرا نه تنها صدا را جذب می کند بلکه از لرزش پمپ هوا آکواریوم هم جلوگیری می کند.
تعویض بخش های داخلی فرسوده
پمپ هوا دارای دیافراگم لاستیکی است که در داخل پمپ هوا قرار گرفته و با ایجاد ارتعاش، هوا را پمپاژ می کند. زمانی که مدت زیادی از کارکرد و استفاده پمپ بگذرد، دیافراگم ممکن است شکننده شده و ترک بخورد. این امر منجر به تولید کم هوا و یا حتی عدم تولید هوا می شود. اگر پمپ نتواند فشار لازم را تولید کند، فشار بیشتری را تحمل کرده و نهایتا صدای بالاتری هم تولید خواهد شد. توصیه میکنیم پس از دوره های طولانی کار، نسبت به تعویض دیافراگم پمپ هوا اقدام نمایید. البته این کار باید توسط کارشناس فنی انجام گیرد.
در صورت تمایل، جهت دریافت مشاوره، پرسش در مورد محصولات مورد نظر و خرید از طریق شماره تلفن های ثابت 02186027905 - 02634606148، واتس اپ و تلگرام 09129418377 و آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان سیستم های تصفیه آب و هوا بهاب تماس بگیرید.
*m / ***