
یک دستگاه تصفیه کننده آب اسمز معکوس برای انجام تصفیه آب نیازمند جریان برق است. (اگرچه در برخی موارد نادر، دستگاه اسمز معکوس با فشار آب شهری و بدون نیاز به برق نیز وجود دارند).
بسیاری از مشکلات تصفیه آب هم به دلیل قطع شدن سیم های برق و یا مشکلات برقی دیگر است. در چند مقاله قصد داریم شما را با سیم کشی دستگاه تصفیه آب آشنا کنیم. دقت داشته باشید که برق رسانی به قطعات تصفیه آب ، اصول خاصی دارد و ما نیز در ابتدا شما را با آن آشنا کرده و در چند مقاله دیگر، با استفاده از چند ست سیم کشی مختلف، انواع روشهای مدار برق دستگاه تصفیه آب خانگی را مرور خواهیم کرد.
مدار سیم کشی برق دستگاه تصفیه آب خانگی با ست WH-01
مدار سیم کشی برق دستگاه تصفیه آب خانگی با ست WH-02
مدار سیم کشی برق دستگاه تصفیه آب خانگی با ست WH-03
آشنایی با اصول برق کشی دستگاه تصفیه آب خانگی
1. برق شهری 220 V-AC از طریق یک آداپتور تبدیل جریان به برق 24 V-DC تبدیل شده و وارد دستگاه تصفیه آب می شود. بنابراین اولین قطعه آداپتور یا ترانس برق است. عموما آداپتور برق تصفیه آب خانگی می تواند برق 220 ولت متناوب AC را به برق 24 ولت با جریان ثابت DC تبدیل کند.
این آداپتور در خروجی خود دارای یک سوکت است که دو جریان + و - را مشخص می کند. سیم قرمز برق مثبت و سیم مشکی، برق منفی است. این سوکت ابتدای برق ورودی در دستگاه است. مقاله تصویری آشنایی با آداپتور برق در دستگاه تصفیه آب را می توانید از طریق لینک قبل مطالعه نمایید.
2. در دستگاه تصفیه آب ، 2 ایستگاه برای کنترل جریان برق وجود دارد. این دو قطعه کنترلی، سوییچ فشار پایین Low Pressure Switches و سوئیچ فشار بالا High Pressure Switches هستند. جهت مشاهده سوئیچ های دستگاه تصفیه آب روی لینک قبل کلیک نمایید.
مشکلات سوئیچ فشار بالا تصفیه آب
مشکلات سوئیچ فشار پایین تصفیه آب
3. پس در مرحله اول، سیم دارای جریان + را وارد سوییچ فشار پایین می کنیم. این سوییچ وظیفه دارد که فشار ورودی آب شهری را بررسی کند. اگر فشار مناسب وجود داشت، جریان برق را وصل می کند. اما اگر فشار آب ورودی کم بود، جریان برق را قطع می کند. پس در حالت عادی سوییچ فشار پایین تصفیه آب ، جریان برق را قطع می کند، مگر آنکه فشار مناسب آب شهری وجود داشته باشد.
4. در مرحله بعد این سیم + را که از سوییچ فشار پایین آمده، وارد سوییچ فشار بالا می کنیم. سوییچ فشار بالا وظیفه دارد که میزان آب تولید شده تصفیه را بررسی کند و اگر حجم مناسبی از آب وجود داشت، جریان برق را قطع کند. پس در حالت عادی سوییچ فشار بالا، جریان برق را وصل می کند، مگر آنکه فشار آب تصفیه تولید شده بالا برود.
5. پس از آنکه این دو سوییچ جریان برق را وصل کردند، برق + توسط یک سوکت در اختیار قطعات دیگر قرار می گیرد.
6. از طرف دیگر سیم دارای جریان - وجود دارد که مستقیم از آداپتور آمده است. حال برق + و - توسط 2 سوکت وجود دارند. این جریان آماده را به صورت همزمان وارد شیر برقی Automatic Shut off Valve و پمپ تصفیه آب می کنیم.
شیر قطع کن آب چه نقشی در دستگاه تصفیه آب دارد؟
اجازه دهید یکبار دیگر نحوه کارکرد مدار سیم کشی برق دستگاه تصفیه آب خانگی را مرور کنیم:
اگر آب شهری با فشار مناسب وجود داشته باشد، سوییچ فشار پایین جریان را وصل کرده و اگر آب تصفیه شده، تولید نشده باشد، سوییچ فشار بالا هم جریان را متصل کرده و این برق 24 ولت وارد شیر برقی و پمپ می شوند.
برای برقراری جریان برق در دستگاه عموما از یک ست سیم کشی استفاده می شود. ست های سیم کشی ممکن است کمی باهم متفاوت باشند. اما اصول کار در تصفیه آب یکسان است. دقت کنید که می توان برق جریان - را وارد سوییچ ها نمود و مسیر را به شکل بالا ادامه داد. تفاوتی در کارکرد سیستم ایجاد نخواهد شد.
در صورت هرگونه سوال یا مشاوره می توانید از طریق شماره تلفن های ثابت 02186027905 - 02634606148، واتس اپ، تلگرام تصفیه آب 09129418377 و آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان تصفیه آب بهاب در ارتباط باشید.
**ن / ***