0
محصول تعداد قیمت - تومان
محصولات
راهنمای انتخاب محصولات
  • استخدام در چندین ردیف شغلی

    حقوق وزارت کار با مزایای کامل به همراه بیمهاستخدام کاشناس خدمات پس ار فروشاستخدام وب مستر جهت تولید محتوای سایت

    استخدام فوری در کرج
  • تعمیر و تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب

    تعمیر انواع دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتیتعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتیارایه کلیه قطعات و لوازم اورجینال دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتی

    درخواست تعمیر تصفیه آب
  • فروش ویژه انواع آبسردکن زیر قیمت بازار

    فروش انواع آبسردکن کره، تایوان، چینفروش انواع جالیوانی آب سردکن و لوازم جانبیفروش انواع مخزن آبسردکن تصفیه دار و ساده

    خرید آبسردکن
  • جشنواره فروش انواع سوداساز

    فروش سوداساز و نوشیدنی ساز درینک میت و آی سودافروش و شارژ کپسول گاز انواع سوداسازآغاز فروش فوق العاده سوداساز کلایمکس آلمان با قیمت استثنایی

    خرید سوداساز
  • جشنواره فروش دستگاه تصفیه آب

    آغاز فروش فوق العاده برترین مدلهای دستگاه تصفیه آب ، فقط برای مدت محدودانواع دستگاه تصفیه آب اورجینال و دستگاه سوداساز. ضمانت اصالت کالاتخفیف های ایده آل همراه با هدایا

    فروش فوق العاده تصفیه آب
  • سیستم های تصفیه آب بهاب

    تخصصی ترین مرکز آموزش، نقد، بررسی و ارائه خدمات اینترنتی دستگاه تصفیه آبمشاوره رایگان جهت تهیه و تیم مجرب فنی جهت سرویس دستگاه تصفیه آب شماجامع ترین فروشگاه اینترنتی دستگاه تصفیه آب ، فیلتر آب و لوازم

    تصفیه آب بهاب

به راحتی و با پاسخ به چند سوال محصول خود را بیابید

فلزهای موجود در آب شیرین و تصفیه آب آرشیو مقالات

Metals in aquatic freshwater

فلزهای موجود در آب شیرین و تصفیه آب
29 دی 1395 1769 بازدید
زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه

اکوسیستم های آب شیرین به چه شیوه ای با ازدیاد فلزات برخورد می کنند؟

سه کشور ایالات متحده آمریکا، آلمان و روسیه با تنها 8٪ از جمعیت جهان حدود 75 درصد از فلزاتی که به طور گسترده در جهان استفاده می شوند را مصرف می کنند. ایالات متحده، با 4.5 درصد از جمعیت جهان، سالانه حدود 20٪ از فلز و 25 درصد از سوخت های فسیلی تولیدشده در جهان را استفاده می کند.

 

فلزات چگونه به آب های شیرین ریخته می شوند؟

 فلزات در نتیجه ی هوازدگی خاک و سنگ، فوران های آتشفشانی، و انواع فعالیت های انسانی مرتبط با استخراج، پردازش، و یا استفاده از فلزات یا موادی که حاوی آلاینده های فلزی هستند، به سیستم های آبی راه پیدا می کنند. شایع ترین آلاینده های فلزات سنگین عبارتند از: آرسنیک، کادمیوم، کروم، مس، نیکل، سرب و جیوه.

 

منابع آلودگی انواع مختلفی دارند: منابع نقطه ای (آلودگی متمرکز)، که در آن مواد آلاینده از منابع واحد و قابل شناسایی می آیند. نوع دوم منابع آلودگی، منابع غیر نقطه ای هستند، که در آن مواد آلاینده از منابع پراکنده ای می آیند (که شناسایی شان اغلب دشوار است). تنها چند نمونه از آلودگی های فلزی متمرکز وجود دارد، مانند هوازدگی طبیعی سنگ و ذرات فلزی کوچکی که از طریق دودکش نیروگاه های زغال سوز به هوا، آب و خاک اطراف کارخانه راه پیدا می کنند.

 

رایج ترین آلودگی فلزی موجود در آب شیرین از شرکت های استخراج معدن می آید. در این شرکت ها معمولا از یک سیستم زهکشی معدن اسیدی برای آزاد کردن فلزات سنگین از سنگ معدن استفاده می کنند، زیرا فلزات در محلول اسیدی بسیار انحلال پذیر می باشند. پس از فرآیند زهکشی، آنها محلول اسید را که حاوی سطوح بالایی از فلزات است در آب های زیرزمینی می ریزند. نگاهی هم به اسیدها & بازها بیندازید.

 

اصطلاح فلز سنگین تا حدودی مبهم است، اما اغلب فلزات با عدد اتمی بیشتر از 20 را شامل می شود و فلزات قلیایی، زمین های قلیایی، لانتانیدها و اکتینیدها را در بر نمی گیرد.

 

چه اتفاقی می افتد زمانی که فلزات زیادی وارد اکوسیستم آب شیرین می شود؟

زمانی که pH آب کاهش پیدا می کند، حلالیت فلز در آن افزایش می یابد و ذرات فلزی متحرک تر می شوند. به همین دلیل است که فلزات در آب های نرم سمی تر اند. فلزات ممکن است در رسوبات کف گیر بیفتند و برای سالهای زیادی همانجا باقی بمانند. جریان هایی که از تخلیه ی مناطق معدنی می آیند اغلب بسیار اسیدی و حاوی غلظت بالایی از فلزات محلول با عمر آبی کوتاهی هستند. هر دو نوع آلودگی فلزی متمرکز و پراکنده موجب آسیب های زیست محیطی می شوند، زیرا فلزات غیر قابل تجزیه هستند. بر خلاف برخی از آفت کش های آلی، فلزات را نمی توان به مؤلفه های کم ضرر تر در محیط شکست.

 

کمپبل و استوکس (1985) دو پاسخ متضاد از یک ارگانیسم به مسمومیت با فلزات با کاهش pH را شرح داده اند:

در صورتی که تغییر اندکی در گونه زایی وجود داشته باشد و اتصال فلزات در سطح بیولوژیکی ضعیف باشد، کاهش در pH موجب کاهش رقابت برای پیوستن به سایت های یونهای هیدروژن خواهد شد.

 جایی که در آن یک اثر مشخص از گونه زایی و پیوند قوی فلزات در سطح بیولوژیکی وجود دارد، اثر غالب کاهش pH، به افزایش در دسترس بودن فلز منجر خواهد شد.

 

به طور کلی شکل یونی یک فلز، سمی تر است، زیرا می تواند ترکیبات سمی با یون های دیگر تشکیل دهد. واکنش های انتقال الکترون که با اکسیژن مرتبط هستند می توانند به تولید اکسی رادیکال های سمی منجر شوند، یک مکانیسم سمیت که امروزه می دانیم که از اهمیت قابل توجهی در میان حیوانات و گیاهان هردو برخوردار است. برخی از اکسی رادیکال ها، مانند آنیون سوپر اکسید (O2-) و رادیکال هیدروکسیل  (OH-)، می تواند موجب آسیب های سلولی جدی شود.

 

برخی از آلاینده های غیر آلی، نسبت به سایرشان، به میزان بیشتری توسط موجودات جذب می شوند. این موضوع در عامل تجمع (BCF)منعکس می شود، که می توان آن را به صورت زیر بیان کرد:

BCF = غلظت مواد شیمیایی در ارگانیسم / غلظت مواد شیمیایی در محیط زیست تزیینی.

 

محیط زیست تزیینی برای موجودات آبزی معمولا آب یا رسوبات است. با وجود مواد شیمیایی غیر آلی، میزان تجمع طولانی مدت به میزان دفع بستگی دارد. مواد شیمیایی سمی می توانند در بافت های گونه ها، به ویژه بافت چربی ذخیره شوند. تجمع زیستی کادمیوم در حیوانات در مقایسه با بسیاری از فلزات دیگر بالا است زیرا این فلز به سرعت جذب شده و به آرامی دفع می شود. همچنین حساسیت افراد یک گونه ی خاص به یک آلاینده ممکن است تحت تاثیر عواملی مانند جنس، سن یا اندازه قرار گیرد. به طور کلی غلظت فلزات در بی مهرگان با جرم بدن شان رابطه ی عکس دارد. ماهی ها، معمولا در مراحل جنینی و لاروی نسبت به آلاینده ها حساس تر هستند.

موجودات کف زی به احتمال زیاد مستقیما تحت تاثیر غلظت فلزات در رسوبات قرار می گیرند، زیرا اعماق، جایگاه نهایی مواد ریزی است که به سیستم های آبی ریخته می شوند.

 

تحمل فلز

برخی از فلزات مانند منگنز، آهن، مس و روی، عناصر کم مصرف ضروری ای هستند. غلظت مناسب این مواد شیمیایی برای زندگی کردن ضروری است، اما اگر بیش از حد باشند، می تواند سمی باشند. در عین حال، قرار گرفتن مزمن در معرض فلزات سنگین در دراز مدت می تواند عوارض بهداشتی جدی داشته باشد.

تحمل فلزات در بی مهرگان و در ماهی ها نیز ثبت شده است. پس از قرار گرفتن به مدت 24 ساعت در معرض غلظت مس 0.55 میلی گرم بر لیتر ، قزل آلای رنگین کمانی 55 درصد ممانعت از جذب سدیم و کاهش 4 درصد در میل به سدیم را از خود نشان داد، که منجر به کاهش کلی غلظت کل سدیم موجود در پروتئین غنی از سولفیدریل می گردد (لورن و مک دونالد 1987a,b). پروتئین یک متالوتیونین در نظر گرفته شد. این پروتئین های با وزن مولکولی پایین حاوی بسیاری از اسیدهای آمینه غنی از گوگرد هستند که با برخی از فلزات ترکیب شده و آن ها را سم زدایی می کنند. پیش تصفیه ی یک ارگانیسم با دوزهای پایین از یک فلز ممکن است سنتز متالوتیونین را تحریک کرده و تحملی در طول تماس بعدی را فراهم نماید (پاسکو و بیتی، 1979).

 

بسیاری از رودخانه ها با فلزات سنگین ناشی از استخراج معادن قدیمی آلوده شده و برخی از گونه های جلبک در مقابل شرایط آلودگی بسیار با دوام هستند. بررسی 47 منطقه با غلظت های مختلف روی نشان داد که جلبک سبز رشته ای (هورمیدیوم ریوولار) که در همه جا فراوان است، غلظت های بالایی از روی همچون 30.2 میلی گرم بر لیتر را تحمل می کند.

 

سمیت فلزات

برای حفاظت از سلامت انسان، حداکثر غلظت مجاز فلزات در آبهای طبیعی که توسط سازمان حفاظت از محیط زیست (EPA) توصیه می شود، به شرح زیر است:

حداکثر غلظت مجاز (MPC) فلزات مختلف در آبهای طبیعی برای حفاظت از سلامت انسان

 

فلز

 

نماد شیمیایی

mg m-3

 

جیوه

Hg

0.144

 

سرب

Pb

5

 

کادمیوم

Cd

10

 

سلنیوم

Se

10

 

تالیووم

Tl

13

 

نیکل

Ni

13.4

 

نقره

Ag

50

 

منگنز

Mn

50

 

کروم

Cr

50

 

آهن

Fe

300

 

باریوم

Ba

1000

 

منبع: سازمان حفاظت از محیط زیست (1987)؛ ثبت فدرال 56 (110): 26،460-26،564 (1991).

 

این جدول یک ایده از سمیت نسبی فلزات مختلف را به دست می دهد. جیوه، سرب و کادمیم حتی در مقادیر کم نیز مورد نیاز هیچ ارگانیسمی نیستند. از آنجا که فلزات در pH خنثی یا اولیه نامحلول هستند،pH معادل 7 یا بالاتر از آن، یک تصویر بسیار گمراه کننده از درجه ی آلودگی فلزات به دست می دهد. بنابراین در برخی موارد ممکن است غلظت کل فلزات در آبهای طبیعی دست کم گرفته شود.

لینک منبع مترجم : مصطفی گردان