
فیلتر زیر شنی آکواریوم یک سیستم فیلتراسیون است که در آن، از شن به عنوان فیلتر تصفیه آب استفاده می شود. شاید درک آن سخت باشد ولی درآکواریوم، شن می تواند ماده تصفیه کننده خوبی باشد، به خصوص اگر لایه قابل توجهی، مثلا به ارتفاع بیش از 5 سانتی متر از آن وجود داشته باشد. اگر آکواریوم چرخه نیتروژن خوبی داشته باشد، شن تصفیه مکانیکی و بیولوژیکی را فراهم می کند.
فیلتر زیر شنی آکواریوم چیست؟
فیلتر زیر شنی آکواریوم یک شبکه مستطیل شکل است که دارای لوله ای برای گردش آب می باشد. همچنین می تواند از لوله های بهم چسبیده سوراخ دار تشکیل شده باشد. در بیشتر موارد جنس فیلتر زیر شنی از پلاستیک است. فیلتر زیر شنی در پایین آکواریوم و درست روی شیشه، قرار گرفته، سپس شن در بالای آن قرار می گیرد.
فیلتر زیر شنی آکواریوم، از شن به عنوان رسانه فیلتراسیون استفاده می کند. بنابراین فیلتراسیون مکانیکی و بیولوژیکی را به صورت همزمان فراهم می کند. باکتری های مفید، معمولاً روی سطح اجسام و خصوصا خلل و فرج تشکیل شده و شروع به تکثیر می کنند. در حالی که باکتری های مخرب و غیر مفید، معمولا در آب شناور می شوند. شن با دارا بودن سطح وسیع، محیط مناسبی برای کلنی های بزرگ باکتری های مفید است. ضمن آنکه پسماندهای غذا، بقایای ماهیان مرده، اجزای گیاهان پوسیده و فضولات نیز روی شن ها قرار گرفته و خوراک مناسبی برای باکتری ها فراهم می کنند.
فیلتر زیر شنی دارای سوراخ های ریزی است که از طریق آنها آب وارد فیلتر می شود و از پمپ هوا آکواریوم یا واتر پمپ آکواریوم استفاده می کند تا آب را به زور بالا بکشد و دوباره به آکواریوم برگرداند. فرآیند فیلتراسیون، با گردش آب از فیلتر زیر شنی به داخل آکواریوم انجام می شود. به این ترتیب، آب از میان باکتری های "تصفیه کننده" که آمونیاک و نیتریت سمی را به نیترات کم ضرر تر تبدیل می کنند، عبور می کند.
آشنایی با فیلتر زیر شنی آکواریوم بویو
نحوه کار فیلتر زیر شنی آکواریوم
انواع فیلتر زیر شنی آکواریوم معمولاً به شکلی ساخته شده اند که با پمپ هوا کار کنند. از آنجا که هوا سبکتر از آب است، آب را به سمت لوله های کناری هدایت کرده و از لوله ها بالا می برد و دوباره به آکواریوم برمی گرداند. برای اینکه این کار به درستی انجام شود، باید شلنگ هوا را در قسمت پایین لوله قرار دهید تا جریان آب ایجاد شود. استفاده از پمپ هوا در آکواریوم های کوچک بازدهی خوبی دارد اما در آکواریوم های بزرگ ممکن است تاثیر کمتری داشته باشد. فیلتر زیر شنی گاهی با پمپ آب آکواریوم استفاده می شود و اگر به شکل درست و در بالاتر از قسمت لوله هدایت آب نصب شود، جریان بیشتری ایجاد می کند که نتیجه آن فیلتراسیون موثرتر است.
هنگام استفاده از فیلتر زیر شنی در حوضچه های بزرگ ماهی، باید حتما از واتر پمپ آکواریوم مناسب استفاده شود. از آنجا که استخر در مقایسه با آکواریوم خانگی بسیار بزرگتر است، از یک پاور هد قوی برای ایجاد جریان آبی که بتواند از داخل شن عبور کند استفاده می شود.
وقتی تصمیم گرفتید فیلتر زیر شنی را برای آکواریوم خود بکار ببرید، یک حائل اضافی باید قرار داده شود تا شن و ماسه، شکل و ارتفاع خود را حفظ کند و بتواند به عنوان یک واسط تصفیه خوب عمل نماید.
در اینجا هم روش کار همان است: ابتدا شبکه زیرین فیلتر زیر شنی را در کف قرار داده و سپس شن را روی آن می ریزیم. وقتی همه چیز به هم متصل شد و واتر پمپ یا پمپ هوا روشن شد، آب به سمت شن کشیده می شود، از سوراخ های کوچک توری فیلتر زیر شنی مکیده و با عبور از لوله های هدایت آب، مجددا به مخزن برمی گردد. با به گردش در آوردن آب از میان شن هایی که دارای کلنی های باکتری مفید است، اکوسیستم آکواریوم در حال تصفیه مکانیکی و بیولوژیکی قرار می گیرد.
هنگامی که مواد فیلتراسیون شما کثیف می شود
شن بخشی از مواد فیلتراسیون است و همانطور که می دانید، آن هم مانند هر فیلتر دیگری باید هر از گاهی تمیز شود. بهترین روش برای تمیز کردن شن آکواریوم ، استفاده از سیفون آکواریوم است. با سیفون زدن شن، تمام زباله ها و مواد زائد آلی جمع شده و در یک سطل یا فاضلاب تخلیه می شوند.
چه زمانی نصب فیلتر زیر شنی آکواریوم توصیه می شود
فیلتر زیر شنی مانند سایر فیلترهای آکواریوم نظیر فیلتر اسفنجی، به عنوان فیلتر مستقل مورد استفاده قرار نمی گیرد. زیرا اگر به عنوان فیلتر تصفیه آب مستقل استفاده شود، به اندازه سایر سیستم های فیلتراسیون آکواریوم موثر نیست. ممکن است استفاده از فیلتر زیرشنی به صورت تنهایی برای آکواریوم های کوچک مفید باشد، اما برای آکواریوم های بزرگ کافی نبوده و تنها می تواند به عنوان یک فیلتراسیون اضافی استفاده شود.
همچنین توجه داشته باشید که فیلتر زیر شنی آکواریوم ، تصفیه شیمیایی که قسمت بسیار مهمی از فرآیند فیلتراسیون است را ارائه نمی دهد. بنابراین، برای داشتن فیلتر شیمیایی در آکواریوم خود، به فیلترهای اضافی نیاز دارید.
اگر فیلتر زیر شنی یا همان فیلتر کف آکواریوم شما به شکل درستی کار کند، معمولا آب آکواریوم زلال خواهد بود و ماهی ها سالم و شاد به نظر می رسند. با این حال، ممکن است به مرور زمان آب شروع به تغییر رنگ کرده و ماهی ها بیمار شوند. به همین دلیل نیاز است فیلتراسیون های اضافی مانند تصفیه شیمیایی را در نظر بگیرید.
نتیجه گیری :
برای آکواریوم های با ابعاد کوچک، ممکن است فیلتر زیر شنی گزینه مناسبی باشد. اما اگر آکواریوم بزرگی دارید، استفاده از فیلتر زیر شنی بهتر است به عنوان یک فیلتر یدک در کنار فیلتراسیون اصلی شما در نظر گرفته شود. اگر تصمیم به تهیه و نصب فیلتر زیر شنی برای آکواریوم دارید، پیشنهاد می شود مقاله تصویری روش نصب فیلتر زیر شنی آکواریوم را طریق لینک قبل مطالعه نمایید.
در صورت تمایل، جهت دریافت مشاوره، پرسش در مورد محصول مورد نظر و خرید از طریق شماره تلفن های ثابت 02186027905 - 02634606148، واتس اپ و تلگرام 09129418377 و آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان سیستم های تصفیه آب و هوا بهاب تماس بگیرید.
**ن / ***