
تفاوت فیلتر الیافی و فیلتر کربن چیست ؟
فیلتر کربنی و فیلتر رسوب گیر الیافی هردو از سیستم های جامع طراحی شده برای دستیابی به آب خالص هستند. فیلتر الیافی و فیلتر کربن می توانند به تنهایی و یا در کنار یکدیگر در دستگاه تصفیه آب نصب شوند، تا انواع ذراتی را که طعم آب شما را بد کرده و بر سلامت شما تأثیر می گذارند، حذف کنند. با این حال این فیلترهای تصفیه آب عملکرد متفاوت دارند.
در هنگام خرید فیلتر تصفیه آب جدید، درک عملکرد فیلتر الیافی و فیلتر کربنی لازم است، اینکه وظیفه فیلتر الیافی و فیلتر کربنی چیست، مدت زمان استفاده از این فیلترهای تصفیه آب و تفاوت های کلیدی آنها در هنگام مقایسه فیلترهای کربنی و الیافی چیست؟
فیلتراسیون رسوبی چیست؟
فیلترهای رسوب گیر الیافی برای حذف جامدات معلق که همچنین به عنوان رسوب، کدری یا ذرات ریز شناخته می شوند، طراحی شده اند. یک فیلتر الیافی اساسا مانند یک توری عمل می کند که ذرات و آلاینده های معلق موجود در آب را جذب می کند.
عموما فیلتر الیافی در اولین مرحله یک دستگاه تصفیه آب خانگی مانند دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس و دستگاه تصفیه آب فیلتراسیون ، دستگاه تصفیه آب ورودی ساختمان همچنین انواع پیش تصفیه و رسوب گیر آب نصب می شود.
جنس این فیلتر تصفیه آب از الیاف پلی پروپیلن است. در هنگام عبور آب از بستر فیلتر الیافی، ذرات معلق مانند شن و ماسه ، گل و لای، لجن، جلبک، رسوبات، خاک، زنگ لوله ها و ...به دام می افتند. به طور کلی وظیفه فیلتر الیافی تصفیه فیزیکی آب است. عملکرد این فیلتر تصفیه آب به این شکل است که آب با فشار وارد آن شده و با عبور از دیواره فیلتر الیافی، ذرات ناخالصی و رسوبات در آن گرفتار شده و اجازه عبور پیدا نمی کنند. در نتیجه آب خارج شده از اولین مرحله دستگاه تصفیه آب شما فاقد ذرات خواهد بود.
کیفیت تصفیه آب به دقت فیلتر الیافی وابسته است. فیلتر الیافی اغلب در دقت های 1 میکرون ، 5 میکرون و 10 میکرون رایج است. اما دقت کمتر از 1 میکرون و بیشتر از 10 میکرون نیز تولید می شوند که کاربردهای خاص خود را دارند. اکثر فیلترهای الیافی دارای ابعاد استانداردی هستند تا در هر دستگاه تصفیه آب خانگی قابل استفاده باشند. عموما دو نوع فیلتر الیافی استفاده می شود:
- فیلتر الیافی ساده که درون محفظه فیلتر یا همان هوزینگ قرار می گیرد.
- فیلتر الیافی خطی inline که محفظه روی خودشان تعبیه شده است.
فیلتر الیافی بیشترین کاربرد را در دستگاه تصفیه آب دارد. توجه داشته باشید که فیلتر الیافی با کیفیت، ضمن اینکه تمامی ذرات معلق موجود در آب و ناخالصی های فیزیکی را حذف می کند، باعث سالم تر ماندن سایر فیلترهای تصفیه آب شده و سلامت دستگاه تصفیه آب را نیز تامین می کند. فیلتر الیافی نامرغوب، نه تنها قادر به جذب ناخالصی ها نیست، بلکه خودش با آزاد کردن مواد، باعث آلوده شدن آب می شود.
فیلترهای رسوب گیر الیافی در بسیاری از انواع دستگاه تصفیه آب خانگی رایج هستند. اما فیلتر الیافی عملکرد محدودی دارد و تنها ذرات و رسوباتی که در بستر این فیلتر تصفیه آب حبس شده اند را حذف می کند.
فیلتر الیافی توانایی حذف اثر عناصر بیماری زا، فلزات سنگین و ترکیبات آلی فرار را حذف ندارد و می توانند همچنان در آب شما باقی بمانند. با این حال، در اغلب موارد، فیلترهای الیافی برای کاهش میزان ذرات ناخواسته برای ردیابی مقادیر مورد نیاز در آب آشامیدنی مناسب هستند. این بدان معنی است که با فیلتر الیافی به اندازه دلخواه آب آشامیدنی پاک دریافت می کنید.
فیلتر الیافی پس از گذشت زمان معین و یا پس از تصفیه مقدار مشخصی آب نیاز به تعویض دارد. فیلتر الیافی قابل شستشو و استفاده مجدد نیست و در صورتی که از تاریخ تعویض آن بگذرد، ذرات ناخالصی را از خود عبور داده و سایر فیلترهای تصفیه آب را خراب خواهد کرد. علاوه بر این، گرفتگی فیلتر الیافی باعث فشار زیاد روی پمپ تصفیه آب شده و عمر آن را به شدت کاهش می دهد.
هرچه فیلتر الیافی خرابتر شود، رنگ آن نیز تیره تر می شود. قبل از آنکه رنگ فیلتر الیافی کاملا قهوه ای شود، آن را تعویض نمایید. عمر فیلتر الیافی بستگی به مصرف و کیفیت آب ورودی دارد و عموما بین 3 تا 6 ماه قابل استفاده است.
برای مطالعه ادامه مطلب روی لینک زیر کلیک نمایید.
مقایسه فیلتر الیافی و فیلتر کربن بخش دوم
*ن