
یکی از رایج ترین کارهای فنی برای افرادی که دست به آچار بوده و در منزل نیز دستگاه آب تصفیه کن دارند، تعویض فیلترهای مرحله 1و 2 و3 تصفیه آب است. اغلب مردم دوست دارند فیلترهای تصفیه آب را خودشان عوض کنند و بخشی از روز جمعه خود را به آن اختصاص دهند.
اگرچه ما اعتقاد داریم که سرویس و نگهداری درست تصفیه آب تنها تعویض فیلتر آب نیست و باید سلامت عملکرد دستگاه توسط کارشناس فنی خبره کنترل شود، با اینحال نمی خواهیم جلوی علاقه افراد برای این کار مانع شویم و بلکه بدون خساست و با کمال دست و دلبازی، تمام نکات و ریزه کاری های تعویض فیلتر تصفیه آب را با شما درمیان خواهیم گذاشت. مجددا تاکید می کنیم که هر نوع کار فنی خطرات مختص خود را دارد و انجام آن توسط افراد غیر کارشناس میتواند سبب بروز خسارت جانی به فرد انجام دهنده و یا خسارت مالی به دستگاه شود.
در دو مقاله و به صورت بسیار کاربردی و آسان روش تعویض فیلتر اول تصفیه آب یا همان فیلتر رسوب گیر الیافی را به شما آموزش می دهیم.
- الف : تعویض فیلتر الیافی هوزینگی (نصب درون هوزینگ تصفیه آب)
- ب : تعویض فیلتر الیافی خطی . مقاله تصویری آموزش تعویض فیلتر الیافی خطی یا INLINE در تصفیه آب را از طریق لینک قبل مشاهده نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نقش فیلتر PP مقالات زیر را مطالعه کنید.
آشنایی با فیلتر الیافی تصفیه آب
آموزش تعویض فیلتر الیافی هوزینگی
دستگاه تصفیه آب خانگی اسمز معکوس عموما از سه فیلتر پیش تصفیه به همراه 2 یا تعداد بیشتری فیلترهای تکمیلی تشکیل شده است. در اغلب موارد فیلترهای اولیه به صورت کارتریج طراحی می شوند. در این روش طراحی، فیلتر تصفیه آب به صورت یک کارتریج با ارتفاع استاندارد 10 اینچ و قطر 2.5 اینچ تولید شده و به راحتی درون هوزینگ تصفیه آب استاندارد قرار میگیرد. برای آشنایی بیشتر با هوزینگ تصفیه آب روی لینک قبل کلیک نمایید.
مزیت استفاده از فیلترهای کارتریجی، قیمت پایین تر آنها نسبت به فیلتر خطی inline است. با این حال در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و فنی، خطر آلودگی دستگاه تصفیه آب در آنها بیشتر است.
قطعات مورد نیاز برای تعویض فیلتر مرحله اول تصفیه آب :
- فیلتر رسوب گیر الیافی یا همان فیلتر PP
- آچار محفظه خانگی
- دستکش بهداشتی
- برس نرم و یا پارچه تمیز
- ماده شوینده و ضدعفونی کننده مانند وایتکس
مراحل تعویض فیلتر الیافی تصفیه آب:
1: یک عدد فیلتر الیافی خانگی استاندارد تهیه کنید.
برند فیلتر تصفیه آب اهمیت ندارد. همچنین ساده بودن سطح فیلتر ، سوزنی یا شیاردار بودن و یا حتی داشتن طرح های دیگر مهم نیست. چیزی که در انتخاب فیلتر PP اهمیت دارد، دقت آن است. پیشنهاد میشود یک فیلتر رسوب گیر الیافی با دقت 1 میکرون تهیه کنید تا آلاینده ها با دقت بیشتری حذف شوند. با اینحال یک فیلتر الیافی 5 میکرون نیز میتواند استفاده شود.
یک سینی زیر دستگاه قرار دهید. زیرا هنگام تعویض فیلتر تصفیه آب مقداری آب روی زمین خواهد ریخت.
2: اگر دستگاه آب تصفیه کن دارای مخزن نگهداری آب است، شیر مخزن را ببندید. برای بستن شیر مخزن باید آن را خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید. نحوه کار با شیر مخزن تصفیه آب
3: شیر برداشت تصفیه آب روی سینک را برای مدت 30 ثانیه باز کنید تا مقداری از آب خارج شود. اینکار برای کاهش فشار داخل هوزینگ های تصفیه آب می باشد که میتواند به آسانتر باز کردن آنها کمک کند. نحوه باز کردن هوزینگ تصفیه آب خانگی
اگر دستگاه آب تصفیه کن شما شیر برداشت روی سینک ندارد، کافیست به هرشکل ممکن، مسیر خروجی آب را باز کنید تا فشار تخلیه شود.
4: اگر دستگاه تصفیه آب شما برقی است، دستگاه را از برق بکشید.
5: شیر آب ورودی دستگاه تصفیه آب را ببندید. شیر ورودی را با دنبال کردن شلنگ ورودی به دستگاه می توانید بیابید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محل نصب و نحوه استفاده از شیر ورودی تصفیه آب روی لینک قبل کلیک نمایید.
6: هوزینگ فیلتر اول تصفیه آب را پیدا کنید. عموما اولین محفظه از سمت راست، محفظه فیلتر الیافی می باشد. با این حال نمی توان این قاعده را همیشگی دانست. در برخی انواع ممکن است ترتیب قرارگیری از چپ به راست باشد.
بهتر است شلنگ ورودی به دستگاه آب تصفیه کن را پیدا کرده و مسیر آن را دنبال کنید. اولین محفظه که این شلنگ وارد آن میشود، حاوی فیلتر الیافی PP خواهد بود. نکته دیگر اینکه محفظه فیلتر الیافی عموما شفاف ساخته میشود. اگرچه این قاعده نیز ممکن است گاهی رعایت نشود.
7: با کمک آچار هوزینگ خانگی، بدنه هوزینگ را باز کنید. کاربرد آچار هوزینگ تصفیه آب
برای اینکار آچار را از پایین وارد هوزینگ کرده و تا انتها بالا ببرید. آچار را به سمت عقربه های ساعت (به سمت چپ) بچرخانید. فشار وارد شده به آچار باید یکنواخت بوده و عمود بر محفظه فیلتر تصفیه آب باشد. در غیر اینصورت ممکن است آچار بشکند.
8: برای حفظ سلامت هوزینگ تصفیه آب ، از وارد کردن ضربه های ناگهانی خودداری کنید. خصوصا زمانی که محفظه شیشه ای است. اگر دستگاه دارای پایه ایستاده (براکت) نمی باشد، لازم است دستگاه را کمی بلند کنید تا فشار به محفظه وارد نشود.
9: اگر هوزینگ تصفیه آب خانگی باز نشد، با کمک یک چکش (ترجیحا لاستیکی)، ضربات آرام و یکنواختی در جهت درست به آچار وارد کنید. اینکار ممکن است سبب شکستن محفظه شود ، به همین دلیل باید بسیار دقت کنید.
10 : پس از باز کردن هوزینگ تصفیه آب ، فیلتر الیافی داخل آن را خارج کنید.
11: بهتر است وضعیت ظاهری فیلتر تصفیه آب را بررسی کنید. میزان گل و لای میتواند مشخص کند که فیلتر الیافی را به موقع تعویض کرده اید و یا از زمان آن گذشته است. این مساله برای برآورد زمان تعویض بعدی فیلتر مرحله اول تصفیه آب میتواند مفید باشد. با کمک یک ابزار تیز مانند چاقو لایه های داخلی فیلتر PP را از هم باز کنید و عمق نفوذ گل و لای را مورد بررسی قرار دهید.
اگر گل و لای از لایه های انتهایی عبور کرده باشد، ممکن است فیلترهای بعدی را نیز آلوده نموده باشد. عوارض تعویض نکردن به موقع فیلتر الیافی دستگاه تصفیه آب را می توانید از طریق لینک قبل مطالعه نمایید.
12: شیشه هوزینگ تصفیه آب را با کمک مواد شوینده تمیز کنید. برای این کار میتوانید از برس نرم و یا پارچه تمیز استفاده کنید. مطمئن شوید همه بخش های آن کاملا تمیز شده اند.
13: پیشنهاد میشود با کمک یک ماده ضدعفونی کننده مانند وایتکس، محفظه فیلتر تصفیه آب را استریل کنید. برای اینکار حدود یک قاشق چایخوری وایتکس را درون محفظه ریخته و با آب مخلوط نمایید. پس از 30 ثانیه محفظه را بشویید. مطمئن شوید اثری از مواد شوینده در محفظه باقی نماینده است.
14: محفظه فیلتر تصفیه آب را در مقابل نور قرار داده و سلامت آن را با چشم کنترل کنید. وجود ترک های مویی و کوچک که پس از شسته شدن دیده خواهند شد، ممکن است سبب بروز خسارت شود. در صورت وجود ترک، کل محفظه و هد آن باید تعویض شوند.
15: اورینگ های هوزینگ تصفیه آب را از لحاظ سلامت بررسی کنید. هوزینگ ممکن است دارای یک یا دو اورینگ باشد. مطمئن باشید اورینگ ها زدگی نداشته، له نشده اند و در محل خود قرار دارند. در صورت خرابی اورینگ، حتما آنها را تعویض کنید.
16: با مقدار کمی روغن گیاهی مانند روغن زیتون، اورینگ ها را چرب نمایید. این کار برای آب بندی بهتر انجام میشود.
17: پوشش روی فیلتر رسوب گیر الیافی جدید را بردارید. پلاستیک و یا برچسب اطلاعات حتما باید جدا گردند.
18: فیلتر تصفیه آب را به صورت عمود وارد هوزینگ نمایید.
19: شیشه را به صورت عمود زیر هد قرار داده و زمانی که مطمئن شدید فیلتر تصفیه آب نیز در جای درست خود قرار گرفته، به آرامی و با دست شیشه را ببندید. شیشه در جهت معکوس حرکت عقربه های ساعت بسته میشود.
تا انتهای کار مطمئن شوید که فیلتر از محل خود تکان نخورده و جابجا نمی شود.
20: با کمک آچار، هوزینگ تصفیه آب را محکم کنید. از سفت کردن بیش از حد خود داری کنید.
21: اگر دستگاه تصفیه آب دارای مخزن نگهداری آب است، شیر مخزن را باز کنید.
22: اگر دستگاه برقی است، دستگاه را مجددا به برق وصل نمایید
23: شیر ورودی آب به دستگاه را باز کنید.
24: آب وارد محفظه فیلتر الیافی شده و سپس وارد فیلتر دوم تصفیه آب خواهد شد. عموما فیلتر الیافی نیاز به شستشو ندارد.
25- اگر در محفظه اول هوا جمع شد، آن را هواگیری نمایید.
دستگاه آب تصفیه کن خانگی بنا به دلایل متعددی ممکن است هوا گرفته و عملکرد آن دچار اختلال شود، به همین دلیل نیاز به هواگیری دارد. برای آشنایی با دلایل هواگرفتگی دستگاه تصفیه آب خانگی روی لینک قبل کلیک نمایید. همچنین مقاله هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی را می توانید مطالعه کنید.
26- محیط کار را تمیز نمایید.
فیلم آموزش تعویض فیلتر مرحله 1 دستگاه تصفیه آب را می توانید از طریق لینک قبل مشاهده و دانلود نمایید.
چنانچه برای تعویض فیلتر تصفیه آب و تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی به دنبال تعمیر کار تصفیه آب هستید می توانید از طریق شماره تلفن ۸۶۰۲۷۹۰۵-۰۲۱ ، شماره تلگرام تصفیه آب 09129418377 و یا ایمیل info@wfiltration.com با کارشناسان بهاب در ارتباط باشید تا سرویس کار دستگاه تصفیه آب در منزل شما در هر نقطه از تهران و کرج حضور یافته و با تجهیزات کامل دستگاه شما را نصب و یا تعمیر کرده و آب تصفیه شده با کیفیت را در اختیار شما قرار دهند.
**SH*ن / ***