
در مقالات گذشته شما را با دلایل سیفون کردن آکواریوم و تفاوت آن با تعویض آب آکواریوم آشنا کردیم. همچنین اطلاعات زیادی درباره انواع سیفون آکواریوم و مزایای هرکدام ارائه شد. در این مقاله شما را با اصول انتخاب یک سیفون مناسب آشنا می کنیم.
مقاله تصویری آشنایی با انواع سیفون آکواریوم را می توانید از طریق لینک قبل مطالعه کنید.
انتخاب سیفون آکواریوم مناسب بر اساس نوع کارکرد
اولین اقدام تهیه یک سیفون مناسب است. جهت مشاهده قیمت و خرید سیفون آکواریوم روی لینک قبل کلیک نمایید.
- سیفون دستی آکواریوم : امروزه استفاده از سیفون هایی که با مکش دستی آب کار میکنند، بسیار رایج است. این سیفون ها قیمت مناسبی دارند و کار با آنها آسان است، اگرچه کارایی آنها زیاد بالا نیست. در این نوع سیفون ها با کمک پمپ کردن دستی، عمل مکش انجام میشود. ممکن است این کار در طولانی مدت کمی خسته کننده باشد. خصوصا اگر آکواریوم شما حجم آب زیادی داشته باشد. همچنین توپی مکنده به مرور زمان خراب شده و کارایی خود را از دست می دهد. مشکل دیگر این نوع سیفون های ساده، شروع به کار آن است. زیرا ممکن است قدرت کافی برای مکش اولیه آب وجود نداشته باشد و شما مجبور باشید برای پمپ کردن حوصله بیشتری به خرج دهید. البته زمانی که عمل مکش انجام شد، دیگر مشکلی با ادامه کار نخواهید داشت. به هر شکل، زمانی که پول کمی خرج میکنید، نمی توانید انتظار بیشتری هم داشته باشید!
- سیفون برقی آکواریوم : سیفون های برقی شما را از پمپ کردن دستی و خستگی آن نجات می دهند. اما برای تهیه آنها باید هزینه بیشتری پرداخت کنید. این نوع سیفون ها ممکن است با برق شهری کار کنند و یا دارای باتری داخلی بوده و اصطلاحا شارژی باشند. سیفون های شارژی طبعا قیمت بالاتری هم دارند. سیفون های برقی یا شارژی، عمل مکش آب را با استفاده از یک موتور مکنده انجام میدهند. پس شما قرار نیست کار بدنی خاصی انجام دهید! سایر مراحل کار مانند یک سیفون آکواریوم مدل پمپ دستی است. برای سیفون های برقی، باید فکر پریز برق در نزدیکی آکواریوم خود را هم بکنید.
- سیفون های نیمه خودکار : برخی سیفون ها به شکلی طراحی شده اند که عمل مکش را با بالا و پایین کردن لوله مکنده انجام می دهند. این سیفون ها عملکرد راحت تری نسبت به سیفون های دستی دارند. فقط دقت داشته باشید که فضای کافی در بالای آکواریوم برای تکان دادن سیفون باید وجود داشته باشد. در غیر اینصورت استفاده از این سیفون ها امکان پذیر نیست. مساله بعدی این است که اگر آکواریوم شلوغی دارید که پر از صخره و دکور است، باید مراقب باشید که تکان دادن های سیفون، آکواریوم زیبای شما را به هم نریزد!
- سیفون های فیلتر دار: این سیفون ها درون خود دارای یک فیلتر توری هستند که میتواند ذرات و فضولات را در خود جمع کنند و آب تمیز را مجددا به آکواریوم برگرداند. مزیت بزرگ این نوع سیفون ها این است که میتوانید ساعت ها عمل تمییز کردن آکواریوم را انجام دهید، بدون آنکه قطره ای از آب آکواریوم کم شود! در سایر نمونه های ذکر شده بالا، فرآیند سیفون کردن یکسان است. اما در سیفون های دارای فیلتر، روش کار متفاوت است. در ادامه مقاله شما را با روش سیفون کردن هر نمونه آشنا می کنیم.
انتخاب اندازه سیفون مناسب برای آکواریوم
پس از آنکه نوع سیفون را انتخاب کردید، باید به اندازه آن هم توجه کنید. با توجه به حجم آب آکواریوم می توانید سیفون های کوچک، متوسط یا بزرگ را تهیه نمایید. تفاوت سیفون ها در میزان مکش آب در هر دقیقه است. اگر یک آکواریوم کوچک دارید، طبعا یک سیفون کوچک برای شما کافیست. اما برای مخازن بزرگ، نیاز به یک سیفون با قدرت مکش بالا دارید. دقت کنید که با سیفون کردن یک چهارم آب آکواریوم، باید بتوانید کل فضولات و ذرات را از کف آکواریوم خارج کنید. انتخاب سیفون بزرگتر سبب می شود بخش زیادی از آب خارج شود، در حالی که هنوز مقدار کمی از کف آکواریوم تمیز شده است. انتخاب اندازه کوچکتر از حد هم سبب اتلاف وقت و ایجاد زحمت بیشتر برای شما می شود.
هنگام انتخاب اندازه سیفون مناسب برای آکواریوم، به نکات ذیل توجه کنید:
- قطر و طول لوله مکش: قطر لوله ورودی بسیار مهم است. اندازه این بخش باید متناسب با ابعاد آکواریوم، نوع دکور و همچنین نوع بستر کف آن باشد. هرچه قطر لوله مکش بیشتر باشد، امکان تمییز کردن فضای بیشتری را به شما می دهد. اما در عوض برای تمییز کردن کنج و گوشه ها ممکن است با مشکل روبرو شوید. طول لوله مکنده نیز باید متناسب با ارتفاع آکواریوم و فضای بالای مخزن انتخاب شود. اگر ارتفاع آکواریوم شما کم است یا فضای مناسبی در بالا وجود ندارد، باید سیفون های با لوله کوتاه تر را انتخاب کنید. بستر آکواریوم هم اهمیت زیادی دارد. اگر از شن و ماسه ریز استفاده میکنید، بهتر است لوله مکش دارای قطر و طول مناسبی باشد تا از مکیده شدن شن و ماسه جلوگیری کند. انتخاب اندازه نامناسب، سبب خارج شدن حجم زیادی از شن و ماسه خواهد شد.
- شکل لوله مکش: اغلب مکنده ها به شکل استوانه طراحی میشوند. اما نمونه هایی با سر مثلث شکل وجود دارند تا کار را در کنج ها و گوشه های کار آسانتر کنند. همچنین در برخی نمونه ها سر لوله مکنده دارای زاویه خاصی است تا در فضاهای مختلف، بهتر عمل نماید.
- طول لوله تخلیه آب: این بخش بسیار مهم است. زیرا عمل مکش توسط نیروی جاذبه زمین انجام میشود. هرچه لوله تخلیه بلندتر باشد، به شما اجازه میدهد اختلاف سطح بیشتری را بین آکواریوم و محل تخلیه ایجاد کرده و در نتیجه آب را با فشار بیشتری خارج نمایید. همچنین لوله بلند به شما امکان میدهد که بتوانید پساب را مستقیما وارد چاه فاضلاب نمایید.
انتخاب سیفون آکواریوم با امکانات ویژه!
بیشتر سیفون ها تنها جهت تخلیه آب و فضولات کاربرد دارند. اما نمونه های دیگری هم وجود دارند که به امکانات متعددی مجهز شده اند. با توجه به کارایی هرکدام، میتوانید این نمونه ها را انتخاب کنید:
- انواع برس و شن کش: از آنجایی که ذرات و فضولات لابه لای شن و ماسه بستر قرار می گیرند، برس های متنوعی طراحی شده اند که ضمن جابجا کردن شن و ماسه بستر، امکان خارج کردن ذرات درون آن را فراهم کنند. این شن کش ها خصوصا در مواقعی که ارتفاع شن و ماسه زیاد است، کاربرد دارد.
- انواع تمییز کننده شیشه: از آنجایی که شیشه ها عموما با لجن و خزه پوشانده شده و منظره نامناسبی ایجاد می کنند، تمییز کننده هایی طراحی شده اند که امکان تمییز کردن شیشه را فراهم می کنند.
نتیجه گیری
حال که با مشخصات انواع سیفون آکواریوم آشنا شدید، بهتر است نمونه مناسبی را انتخاب کنید که بالاترین کارایی را برای شما داشته باشد. دقت کنید که سیفون کردن آکواریوم تنها به زیبایی آن کمک نمی کند، بلکه با خارج کردن فضولات و مواد سمی، نقش مهمی در حفظ سلامت ماهیان دارد.
در صورت هرگونه سوال یا مشاوره می توانید از طریق شماره تلفن های ثابت 02186027905 - 02634606148، واتس اپ، تلگرام تصفیه آب 09129418377 و آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان تصفیه آب بهاب در ارتباط باشید.
***/**ن