
همانطور که در سری مقالات قبل گفته شد، یک دستگاه تصفیه آب خانگی دارای یک سری فیلتر آب اولیه می باشد که به آنها پیش تصفیه می گویند. ابتدا آب توسط فیلترهای پیش تصفیه به صورت فیزیکی و شیمیایی تصفیه می شود، سپس فرآیند تصفیه آب با تعدادی از فیلترهای دیگر کامل می شود.
در این مقاله قصد داریم درباره فیلتر قلیایی که یک فیلتر تصفیه آب آپشنال محسوب می شود و جزء فیلترهای ضروری تصفیه آب نمی باشد صحبت کنیم. عموما فیلتر قلیایی روی دستگاه تصفیه آب نصب نمی شود اما در صورت تمایل می توانید فیلتر قلیایی را به انواع دستگاه تصفیه آب اضافه نموده و به عنوان یک فیلتر آب مفید از فواید آن بهره مند شوید. برای مطالعه مقالات قبل می توانید روی لینک مربوطه کلیک نمایید.
اطلاعاتی درباره فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر کربن پودری در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر کربن جامد در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره پست کربن در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر مواد معدنی در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر یو وی در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر آنتی باکتریال در دستگاه تصفیه آب
کاربرد فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب
با افزایش کارخانجات و صنعتی شدن جوامع پساب های شیمیایی و مواد اسیدی که از دود و آلاینده های دیگر بوجود می آیند، به آب های کره زمین وارد شده اند، به همین دلیل میزان PH آب کاهش یافته و آب ها حالت اسیدی به خود گرفته اند. در بخشهای مختلف کره زمین، اسیدیته آب پایین آمده و حدود ۵ تا ۵/۵ متفاوت باشد.
باید بدانید که PH بزاق دهان انسان بین 7 تا ۷/۵ می باشد. یعنی آب مورد استفاده در بدن انسان تاحدی قلیایی است. اما آب اسیدی که دائما برای شرب یا پخت و پز استفاده می شود، به سیستم گوارش فشار وارد می کند و باعث بروز مشکلات گوارشی می شود که این مسئله برای سلامتی انسان ها چندان خوشایند نمی باشد.آب اسیدی کلیه ها را نیز تحت فشار قرار میدهد.
امرزوه اهمیت استفاده از آب قلیایی آنقدر زیاد شده که اغلب متخصصان و پزشکان به استفاده از آب قلیایی تاکید می کنند. به همین دلیل مراکز تحقیقات سلامت فیلتر قلیایی را طراحی نموده اند تا با اصلاح PH آب، کیفیت آب آشامیدنی بالا برود. فیلتر قلیایی خواص بیشماری دارد و قادر است یون های کلسیم CA+ ، پتاسیم K+ ، منیزیم MG+ را به آب اضافه می کند و باعث دلپذیرتر شدن طعم آب می شود. یون های اضافه شده به آب به طور 100 % جذب بدن می شوند.
فیلتر قلیایی درجه قلیاییت آب PH را حدود یک واحد افزایش می دهد. استفاده از آب قلیایی نوسانات PH بدن را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهند که آب قلیایی باعث جذب بیشتر اکسیژن در بدن می شود.
انواع فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب
همانطور که می دانید فیلتر الیافی ، فیلتر کربن پودری و فیلتر کربن جامد در دو نوع هوزینگی و خطی ارائه می شوند. اما فیلتر قلیایی مانند فیلتر پست کربن و فیلتر مینرال ، یک فیلتر آب خطی است. این فیلتر تصفیه آب ۲/۵ اینچ قطر و حدود ۱۰ اینچ طول دارد. فیلترهای قلیایی تفاوت ویژه ای با یکدیگر ندارند و از لحاظ ظاهری تقریبا مشابه هم هستند. تنها تفاوت آنها در کیفیت مواد داخل فیلتر قلیایی و همچنین موادی که در ساخت این فیلتر تصفیه آب استفاده شده، می باشد. به این معنی که انواع فیلتر قلیایی چگونه آب را قلیایی می کنند، چه موادی را به آب و به چه میزان اضافه می کنند و دیگر اینکه تا چه مدت آب را برای شما قلیایی و در حد استاندارد نگه می دارند.
اگر فیلتر قلیایی استاندارها و کیفیت لازم را نداشته باشد نه تنها برای سلامتی مصرف کننده مفید نیست بلکه به این دلیل که مواد اضافه شده به آب دارای تائیده های سازمان بهداشت جهانی نیستند، ممکن است برای سلامتی شما ضرر بخش باشند.
روش تعویض فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب
هر فیلتر قلیایی ظرفیت خاصی دارد که به عنوان مثال می تواند ۱۰۰ لیتر یا ۵۰۰ لیتر آب را قلیایی کند. بنابراین میزان برداشت و استفاده آب، در مدت زمان تعویض فیلتر قلیایی بسیار نقش دارد. زمان تعویض فیلتر قلیایی نصب شده در دستگاه تصفیه آب عموما بر اساس مقدار آب مصرفی مشخص می شود.
اگر فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب استفاده نشود، از آنجایی که آب وارد این فیلتر تصفیه آب شده و در آنجا راکت مانده است، بعد از مدتی میکروارگانیسم های زیادی درون فیلتر قلیایی تجمع کرده و رشد پیدا می کنند، به همین دلیل استفاده از فیلتر قلیایی بعد از یک زمان مشخص جایز نیست. معمولا فیلتر قلیایی در بازه زمانی ۶ ماه تا ۱ سال ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد.
برای تعویض فیلتر قلیایی ابتدا آب ورودی دستگاه تصفیه آب را بسته و دستگاه تصفیه آب را از برق بکشید. سپس شیر مخزن تصفیه آب را ببندید. فیلتر قلیایی را بعد از فیلتر پست کربن و یا بعد از فیلتر مینرال در دستگاه تصفیه آب نصب می شود. به همین دلیل آبی که از فیلتر مینرال خارج می شود با استفاده از یک شلنگ تصفیه آب وارد فیلتر قلیایی شده و به سمت شیر برداشت تصفیه آب می رود.
روی فیلتر قلیایی جهت ورود و خروج آب مشخص شده است. کافیست به جهت ورود و خروج آن توجه کنید، و فیلتر قلیایی را به همان جهتی که قبلا در دستگاه تصفیه آب نصب شده بود، قرار دهید. در انتها می توانید شیر مخزن تصفیه آب را باز نموده، دستگاه را به برق وصل کنید و شیر برداشت آب را باز نمایید.
در صورتی که مایلید اطلاعات بیشتری درباره تعویض فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب داشته باشد می توانید به مقاله جامعی که در این رابطه تهیه شده مراجعه نمایید:
آموزش تعویض فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب
***