
در بخش اول مقاله آشنایی با انواع سیفون آکواریوم ، عملکرد سیفون آکواریوم و مشخصات سیفون استاندارد، مینی سیفون و سیفون بلند را بررسی کرده ایم. در این بخش، به سایر مدل های کاربردی و پرطرفدار می پردازیم. برای مطالعه بخش اول مقاله روی لینک قبل کلیک نمایید.
جهت مشاهده قیمت و خرید انواع سیفون آکواریوم روی لینک قبل کلیک نمایید.
سیفون آکواریوم با پمپ دستی Self Priming Siphon
سیفون های دارای پمپ دستی که با نام سیفون دستی آکواریوم هم شناخته می شوند، اخیرا جایگزین سیفون های استاندارد شده اند. از آنجا که مکش آب در ابتدای کار سیفون استاندارد، کار سختی است، با اضافه کردن یک توپ بیضی شکل لاستیکی، قابلیت مکش را به سیفون اضافه کرده اند. بنابراین هر سیفون استانداری را با اضافه کردن این بخش می توان به یک سیفون پمپی تبدیل نمود و ما آن را به شدت توصیه می کنیم.
به جای تلاش برای پر کردن شلنگ سیفون و مکیدن انتهای شلنگ، که اغلب منجر به وارد شدن آب به دهان می شود، سیفون مکنده، فقط باید به صورت دستی پمپ شود تا جریان آب شروع شود. این سیفون ها نیز از لحاظ قیمت مناسب هستند.
زمانی که پمپ دستی را فشار می دهید، هوای داخل آن خارج میشود. حال زمانی که آن را رها میکنیم، آب را به داخل میکشد. دقت کنید که این کار را باید سریع انجام دهید تا آب وارد لوله تخلیه شود. پس از آن کار بسیار آسانتر است.
سیفون مکنده با آب شهری Water Driven Siphon
یکی از انواع محبوب سیفون آکواریوم ، نوعی است که به شیر آب متصل می شود و از جریان آب لوله کشی برای ایجاد مکش استفاده می کند. سپس آب مستقیماً به داخل سینک ظرفشویی رفته و از فاضلاب خارج میشود و برای تخلیه آب نیازی به استفاده از سطل نیست. در این نوع سیفون ها، آب شهری در مسیر تخلیه وارد میشود و با مکش هوا، میتواند آب آکواریوم را نیز خارج کند.
همچنین می توان این سبک را به حالت معکوس تغییر داد و با وارد کردن آب به داخل مخزن، آن را دوباره پر کرد، بنابراین دیگر لازم نیست آب با سطل به آکواریوم ریخته شود. هنگام پر کردن مجدد آکواریوم به این روش، حتماً یک فیلتر تصفیه آب را در مسیر قرار دهید تا کلر از آب شهری خارج شود.
مارک معروف "Python" متداول ترین نوع این سیفون است و با طول های مختلف شلنگ که بعضا تا 23 متر هم طول دارند، به بازار عرضه می شود. این نوع سیفون آکواریوم گران است، اما اگر مخازن بزرگی دارید، ارزش سرمایه گذاری آن را دارد.
سیفون آکواریوم فیلتردار Filter Driven Siphon
نوع دیگری از سیفون ها مجهز به فیلتر تصفیه آب هستند. همچنین برخی به شکلی طراحی شده اند که میتوانند از فیلتر هنگان یا فیلتر کنیستر استفاده کنند. لوله مکنده سیفون همانند نمونه های دیگر وارد آکواریوم شده و آب، لجن و فضولات را مکش میکند. شلنگ خروجی به لوله ورودی یک فیلتر متصل است. این فیلتر ممکن است روی خود سیفون تعبیه شده باشد و یا به ورودی فیلتر هنگ آن آکواریوم و یا ورودی فیلتر سطلی وصل شود. آب پر از ذرات و فضولات از فیلتر عبور کرده و آب تمیز از طریق خروجی فیلتر و به کمک شلنگ دیگری وارد مخزن خواهد شد.
بدیهی است که این امر به فیلتر آکواریوم نسبتاً قوی نیاز دارد که با جریان آب خراب نشود. همچنین به دلیل جمع آوری فضولات و لجن توسط فیلتر، باید آن را پس از سیفون نمودن باز کرده و تمییز نمود. با این حال، تمیز کردن مخزن را سریعتر و تمیزتر از سیفون های دیگر انجام می دهد.
سیفون شارژی آکواریوم Battery Powered Siphon
نوع دیگر سیفون آکواریوم ، مدلهای شارژی یا برقی هستند که با نام سیفون آکواریوم برقی شناخته می شوند. این سیفون ها آب را از مخزن بیرون می کشند، بقایای موجود را توسط یک فیلتر تصفیه آب جذب کرده و سپس آب تمیز را به داخل مخزن برمی گردانند.
در برخی از مدل ها، فیلتر کاملاً داخل سیفون قرار می گیرد، در حالی که برخی دیگر دارای یک فیلتر توری هستند که بر روی خروجی نصب شده است.
برخی از مدل های که قیمت پایین تری دارند، فیلترهای ضعیف تری استفاده کرده اند و به همین دلیل ذرات ریز از فیلتر عبور می کنند. اما در برخی نمونه های پیشرفته، با استفاده از فیلترهای دارای بافت متراکم تر، آب را در حد بسیار بالایی تصفیه کرده و به آکواریوم بر می گردانند.
در مقاله آموزش نحوه سیفون کردن آکواریوم ، اطلاعات تصویری مفیدی در اختیار شما قرار می دهیم. جهت مطالعه این مقاله روی لینک قبل کلیک کنید.
در صورت تمایل، جهت دریافت مشاوره، پرسش در مورد محصول مورد نظر و خرید از طریق شماره تلفن های ثابت 02186027905 - 02634606148، واتس اپ و تلگرام 09129418377 و آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان سیستم های تصفیه آب و هوا بهاب تماس بگیرید.
**ن/***