
در بخش اول مقاله چگونه ماهیان جدیدی را به آکواریوم اضافه کنیم ، 6 قدم نحوه انتقال ماهی جدید به آکواریوم را بررسی کردیم. در این بخش به سایر موار می پردازیم. برای مطالعه بخش اول روی لینک قبل کلیک کنید.
قدم هفتم: بررسی و تنظیم PH آب.
آب آکواریوم های مختلف درجه قلیاییت متفاوتی دارد. خصوصا در آکواریوم فروشی ها که تعداد زیادی ماهی در یک آکواریوم نگهداری می شوند، PH میتواند با آکواریوم شما تفاوت بسیاری داشته باشد. از طرفی ماهیان نسبت به درجه قلیاییت آب حساسیت زیادی دارند و یک تغییر ناگهانی میتواند شوک مهلکی به آنها وارد کند. این چیزی است که اغلب به شما نمی گویند.
با کمک دستگاه ph سنج دیجیتالی ، درجه قلیاییت آکواریوم خود و همچنین آب موجود در پلاستیک ماهی ها را اندازه بگیرید. دقت کنید که اختلاف PH در حد 0.5 هم می تواند سبب مرگ ماهی شود. برای رفع مشکل PH آب باید به شکل زیر عمل کنید:
- ابتدا اجازه دهید که آب پلاستیک و آب آکواریوم شما هم دما شوند. این مساله خیلی مهم است و نباید تنظیم PH را قبل از آن انجام دهید.
- حدود یک استکان و یا حتی کمتر از آب آکواریوم خود را بردارید و به آب کیسه پلاستیکی اضافه کنید. دقت کنید که شما مجاز هستید PH را حداکثر 0.1 تغییر دهید. در غیر اینصورت ماهی خود را در معرض شوک قرار داده و احتمالا در روزهای آینده شاهد مرگ و یا صدمه شدید آن خواهید بود. اگر نمی دانید که با اضافه کردن چه مقداری از آب، PH در حد 0.1 درجه تغییر میکند، با نصف استکان شروع کنید و هر بار PH را اندازه بگیرید. پس از هر بار اضافه کردن آب آکواریوم به پلاستیک، باید حداقل 15 دقیقه صبر کنید تا ماهی با شرایط جدید عادت کند. هرچه این زمان بیشتر باشد، صدمه وارد شده به ماهی کمتر خواهد بود.
- فرآیند فوق را آنقدر ادامه دهید که PH آب پلاستیک و آب آکواریوم شما یکسان شود.
- دقت کنید که اگر اخلاف PH اولیه زیاد و در حد 1 واحد باشد، طبعا باید 10 مرتبه فرآیند فوق را تکرار کنید و با فرض هر مرتبه حداقل 15 دقیقه، شما به 2.5 ساعت زمان نیاز دارید که تنها PH را تنظیم کنید. برای اختلاف های بیشتر، طبعا زمان افزایش هم خواهد یافت. اگر تا این اندازه صبور نیستید، لطفا هوس اضافه کردن ماهی نکرده و جان این موجودات بی آزار را به خطر نیاندازید!
قدم هشتم: حمام نمک!
از آنجا که در آکواریوم مغازه داران ماهی های بسیاری وجود دارد، احتمال وجود بیماری برای ماهی تازه وارد نیز وجود دارد. پس بهتر است ماهیان های جدید را با یک حمام نمک برای ورود به محیط جدید آماده کنیم. این کار سبب می شود اجازه ندهیم بیماری های مشترک به ماهیان آکواریوم ما نیز منتقل شود. برای انجام این کار میتوانید در همان پلاستیک ماهی که روی آکواریوم شناور است، یک حمام نمک ایجاد کنیم تا هم دما تغییر نکند و هم مرحله ضدعفونی کردن انجام شده باشد.
به ازای هر یک لیتر آب که درون پلاستیک قرار دارد، می توانید یک قاشق غذاخوری نمک طعام به آب پلاستیک اضافه کنید. دقت کنید که هرگز از نمک های ید دار و یا سنگ نمک استفاده نکنید. اضافه کردن نمک را هم یکباره انجام ندهید و اجازه دهید یک فرآیند در 5 دقیقه اتفاق بیافتاد. از زمانی که ماهی درون نمک قرار میگیرد، باید رفتار او را کاملا زیر نظر داشته باشید. زیرا تحمل ماهی ها نسبت به آب شور متفاوت بوده و طولانی شدن این فرآیند می تواند سبب صدمه به آنها شود. ماهی می تواند بین 5 تا 15 دقیقه در محلول آب نمک بماند و بیشتر از آن توصیه نمی شود.
هر زمان مشاهده کردید که ماهی برای نفس کشیدن دچار مشکل شده و مثلا حرکات آبشش و دهان آن سریع تر شده و یا احساس کردید ماهی تعادل لازم را ندارد، باید آن را از حمام نمک خارج کنید. اگرچه این مرحله هم برای شما طولانی کننده زمان بوده و هم برای ماهی کمی اذیت کننده است، اما حداقل شما را از سلامت ماهیان آکواریوم مطمئن کرده و بسیاری از بیماری های احتمالی ماهی جدید را نیز از بین می برد.
قدم نهم: ورود به خانه جدید.
اگر همه مراحل فوق را انجام داده اید، حال زمان وارد کردن ماهی به آکواریوم جدید است. یک اشتباه فاحش این است که آب پلاستیک را داخل آکواریوم وارونه می کنند! این یک فاجعه بزرگ است و سبب انتقال بیماری های زیادی از آکواریوم مغازه داران به اکوسیستم شما می شود. پس اکیدا نباید اجازه دهید هیچ مقداری از آب پلاستیک وارد آکواریوم شما شود. کافیست با کمک یک توری، ماهی ها را گرفته و به آرامی درون آکواریوم بیاندازید. در انتها پلاستیک و آب آن را خارج نمایید.
قدم دهم: قرنطینه تازه واردها!
اگر می خواهید کار انتقال ماهی را به بهترین شکل تمام کرده باشید، درست این است که از قبل یک محفظه قرنطینه تهیه کنید و آن را درون آکواریوم و در یک محل مناسب قرار دهید. هنگام انتقال ماهی های جدید، آنها را به مخزن آکواریوم نیاندازید. بلکه درون توری قرنطینه وارد کنید. این کار هم به ماهی ها کمک می کند که با آرامش بیشتری با دوستان جدید خود آشنا شوند و هم به شما کمک می کند که بتوانید سلامت ماهی جدید را در طی 2 هفته بررسی کرده و در صورت وجود بیماری، فکری به حال آن بکنید. جهت مشاهده پرورشگاه و توری قرنطینه ماهی آکواریوم روی لینک قبل کلیک نمایید.
قدم یازدهم: کمی گرسنگی!
اگر تعداد ماهی اضافه شده کم است و زیر 10 % از تعداد مجاز کل ماهی برای آکواریوم شماست، لازم نیست به ماهیان خود گرسنگی بدهید. اما اگر تعداد ماهی های تازه وارد زیاد است (قبلا صحبت کردیم که این مقدار زیاد نیز می تواند حداکثر 25 % میزان مجاز باشد) باید همه را با کمی گرسنگی آشنا کنیم!
واقعیت این است که اضافه کردن ماهی های جدید سبب می شود غذای بیشتری مورد نیاز باشد و این به معنای تولید فضولات بیشتر خواهد بود. در حالی که اکوسیستم آکواریوم شما هنوز آمادگی لازم را برای تجزیه این حجم از فضولات اضافه شده ندارد. بنابراین سموم زیادی تولید شده و زندگی همه را به خطر می اندازند. برای مقابله با این اثر، تنها یک راه وجود دارد و آن جیره بندی غذاست!
فرض کنید به ماهیان قدیمی خودتان روزانه 10 گرم غذا می داده اید و الان 25 % نیز به ماهی ها اضافه کرده اید. به فرض یکی بودن میزان خوراک ماهی ها، شما باید در طول 2 هفته، 25 % به غذای قبلی اضافه کنید. پس با همان اندازه قبلی شروع کنید و هر روز مقدار بسیار اندکی به مقدار غذای ماهی اضافه کنید تا نهایتا در 2 هفته به مقدار لازم رسیده باشید. این کار سبب میشود فضولات به آرامی اضافه شده و اکوسیستم آکواریوم شما نیز بتواند خود را با شرایط جدید تطبیق دهد.
قدم دوازدم: لذت بردن!
اگرچه میدانیم که انجام همه مراحل فوق برای همه آسان نیست و خصوصا افراد آماتور و کسانی که تازه آکواریوم گرفته اند، حوصله انجام آن را ندارند، اما اگر بدانید که تلف شدن ماهی های جدید و قدیمی بر اثر یک بی احتیاطی چقدر می تواند ناراحت کننده و گاهی هزینه بر باشد، در برابر آن مقاومت نکرده و بدون نق زدن همه مراحل را انجام خواهید داد.
اگر واقعا اینچنین است و همه مراحل فوق را با دقت و حوصله انجام داده اید، پس از اکوسیستم زیبای خود لذت ببرید!
در صورت تمایل، جهت دریافت مشاوره، پرسش در مورد محصولات و خرید از طریق شماره تلفن های ثابت 02186027905 - 02634606148، واتس اپ و تلگرام 09129418377 و آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان سیستم های تصفیه آب و هوا بهاب تماس بگیرید.
***/**ن