
اگر آکواریوم خود را تازه راه اندازی کرده اید و می خواهید به آن ماهی اضافه کنید، باید مقاله چگونه به آکواریوم جدید ماهی اضافه کنیم را مطالعه نمایید. مقاله حاضر برای افرادی است که از قبل آکواریوم دارند و اکنون می خواهند ماهی های جدیدی به آن اضافه کنند.
برای شما هم پیش آمده که ماهیان زیبا و سرحالی را در آکواریوم فروشی ها دیده اید و برای آنکه شما هم از لذت دیدن و شنای آنها بهره مند شوید، دست و دلبازی کرده و یک پلاستیک پر از ماهی جدید و رنگارنگ تهیه کرده و با شوق و ذوق به خانه آورده اید. البته فروشنده نیز چند توصیه کلی به شما نموده که مثلا پلاستیک را یک ربع در مخزن آکواریوم خود به صورت در بسته قرار دهید و پس از آن ماهی ها را وارد مخزن خود کنید. شما هم این کار را شاید با کمی عجله بیشتر انجام داده اید و ماهیان زیبای خود را به آکواریوم اضافه کرده اید و با اعضای خانواده به تماشای آنها نشسته اید.
اما خب، این خوشی ها زیاد طولانی نخواهند بود. زیرا شما در عرض 2 هفته شاهد مرگ و میر ماهیان خود خواهید بود و احتمالا فروشنده را هم به علت بی انصافی و دادن ماهی مریض مورد انتقاد قرار داده اید! اما واقعیت این است که اضافه کردن ماهی به آکواریوم مراحل و نکات زیادی دارد که حتما باید رعایت کنید. ما در این نوشتار قدم به قدم شما را همراهی می کنیم تا بتوانید از دیدن شنای ماهیان بیشتری لذت ببرید.
قدم اول: آیا اصلا می توانم ماهی به آکواریوم خود اضافه کنم؟
از آنجا که میلیاردها ماهی رنگارنگ با شکل های متنوع وجود دارند، هوس افراد برای اضافه کردن چند ماهی جدید طبیعی است. اما باید در مقابل آن مقاومت کرده و حتما سوال بالا را از خود بپرسید. واقعیت این است که اغلب مردم آکواریوم های کوچکی دارند که گنجایش کمی برای ماهی دارد. اضافه کردن ماهی بدون توجه به حد مجاز ماهیان در آکواریوم شما، قطعا سبب مرگ و میر همه آبزیان شما خواهد شد.
در این راستا بهتر است مقاله « تعداد ماهی های مناسب جهت نگهداری در آکواریوم » را مطالعه کنید و بر اساس ابعاد آکواریوم خود و سایز ماهیانی که دارید، محاسبه کنید که چند سانتی متر ماهی (از لحاظ طول) می توانید به آکواریوم خود اضافه نمایید. اگر آکواریوم شما دیگر ظرفیت خالی ندارد، قطعا از اضافه کردن ماهی منصرف شوید.
قدم دوم: آیا آکواریوم من تجهیزات لازم برای نگهداری ماهیان جدید را دارد؟
اغلب آکواریوم های خانگی به سیستم های تصفیه آب مناسبی مجهز نیستند. همه آنها در بهترین حالت از یک فیلتر داخلی آکواریوم با اسفنج متخلخلی استفاده می کنند که تنها اگر تعداد کمی ماهی در آکواریوم باشد، از عهده تصفیه آب آکواریوم بر خواهند آمد. حال که می خواهید ماهی بیشتری به آکواریوم خود اضافه کنید، حتما باید سیستم های آکواریوم را بدین شکل بررسی و به روز رسانی نمایید:
- سیستم تصفیه آب آکواریوم: برای تعداد کمی از ماهیان، ممکن است استفاده از فیلترهای اسفنجی مناسب باشد. اما اگر تعداد ماهی افزایش پیدا می کند، بهتر است کیفیت فیلتر آکواریوم نیز بالا برود. می توانید از فیلترهایی که دارای مدیا نمد پلی پروپیلن یا همان پدهای الیافی فشرده هستند، استفاده کنید. این نمدها می توانند ذرات معلق را با دقت بیشتری بگیرند و اگر آنها را در فواصل کوتاه شستشو دهید، به تمیز ماندن آب آکواریوم و حذف پس مانده غذاها و فضولات، کمک بزرگی خواهند کرد. همچنین بسته به نوع ماهی می توانید از فیلترهای کربن فعال استفاده کنید. کربن می تواند کلر، سموم تولید شده و بسیاری از آلاینده های شیمیایی را حذف کند و با قدرت چشمگیری به رفع کدورت و رنگ آب کمک خواهد کرد. همچنین می توانید با استفاده از نصب تاپ فیلتر و یا فیلتر سطلی آکواریوم و قرار دادن حجم مناسبی از بیوبالها و سرامیک ها، تصفیه بیولوژیکی مناسبی را برای آکواریوم خود ایجاد کنید.
- سیستم اکسیژن رسانی آکواریوم: زمانی که تصمیم می گیرید ماهی ها را افزایش دهید، حتما باید مطمئین شوید که می توانید اکسیژن کافی را برای آنها تامین کنید. اگر نیاز است، باید پمپ هوای بزرگتری تهیه کنید و یا با استفاده از فیلترهای آبشاری، به ورود اکسیژن به آب کمک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر را مطالعه کنید.
اهمیت استفاده از پمپ هوای آکواریوم
بررسی تاثیر پمپ هوا و سنگ هوا در آکواریوم
- سیستم گردش آب آکواریوم: زمانی که ماهی زیادی دارید، لازم است سرعت گردش آب را نیز بالا ببرید. این مساله سبب یکنواخت تر شدن آب و اکسیژن رسانی بیشتر خواهد شد.
قدم سوم: در چند مرحله ماهی ها را به آکواریوم اضافه کنید.
فرض کنید در گام اول محاسبه کرده اید و می دانید که آکواریوم شما برای 50 سانتی متر ماهی گنجایش دارد و شما نیز در حال حاضر 30 سانتی متر ماهی دارید. حال که میتوانید 20 سانتی متر ماهی (20ماهی 1 سانتی متری و یا مثلا 10 ماهی 2 سانتی متری) اضافه نمایید، باید کمی صبور باشید و این کار را در دراز مدت انجام دهید. شما مجاز هستید تا در هر نوبت تنها 25% از حجم ماهی مجاز را به آکواریوم اضافه کنید. در مثال گفته شده چون آکواریوم شما 50 سانتی متر ماهی را می پذیرد، پس در هر نوبت تنها باید حدود 12 سانتی متر ماهی به آن اضافه کنید. پس شما می توانید در دو نوبت و هر بار 10 سانتی متر ماهی اضافه نموده و نهایتا تعداد ماهی را به 50 سانتی متر برسانید. اضافه کردن یکباره ماهی ها، حتی اگر در حد مجاز آکواریوم شما باشد، سبب به هم خوردن اکوسیستم شده و به سرعت باعث مرگ ماهیان خواهد شد.
ابتدا 25 % از ماهی ها را اضافه نمایید. سپس حداقل به مدت 2 هفته باید صبر کنید تا باکتری های مفید و تجزیه کننده در آکواریوم شما شروع به تکثیر کنند. واقعیت این است که هر ماهی ممکن است در روز، حدود یک سوم از وزن خود را فضولات تولید کند و اضافه شدن یکباره تعداد زیادی ماهی سبب میشود که باکتری لازم برای تجزیه این همه فضولات وجود نداشته باشد و این مساله به سرعت سبب افزایش آمونیاک و سایر سموم می شود. این مهمترین نکته ای است که اغلب کسی به شما آموزش نمی دهد و ما آن را با عنوان مرگ خاموش آکواریوم می شناسیم. پس با کمی صبر می توانید اکوسیستم آکواریوم خود را نیز متناسب با ماهیان در تعادل نگهدارید. پس از دو هفته و پایداری سیستم، می توانید 25% دیگر را نیز به آکواریوم خود اضافه کنید.
قدم چهارم: جلوگیری از کاهش دما هنگام انتقال ماهی:
معمولا زمانی که ماهی تهیه می کنید، آن را درون یک پلاستیک در بسته پر از هوا به شما میدهند. دقت کنید که آب ظرفیت گرمایی کمی دارد و همانطور که سریع گرم می شود، سریع هم سرد می شود. بنابراین شما زمان کمی برای رساندن ماهی به آکواریوم فرصت دارید. پس اگر ماهی را تهیه کرده و به دنبال سایر خریدهای خود در مسیر خانه رفته اید، احتمالا تلفات زیادی را تجربه خواهید کرد. بهتر است در سریعترین زمان ممکن ماهی ها را به محل جدید برسانید.
قدم پنجم: هم دما کردن آب ماهی.
ماهی ها موجودات خونسردی هستند و دمای بدن خود را با آب تنظیم می کنند. البته این مساله نیاز به زمان کافی دارد و اگر فرصت لازم به آن داده نشود، شوک شدیدی به ماهی ها وارد خواهد شد. در طبیعت نیز تغییر فصل ها و کاهش یا افزایش دما به تدریج اتفاق افتاده و معمولا روزها طول میکشد که دما در حد زیاد تغییر کند. حتی در طول شبانه روز نیز که دما بین شب و روز تغییر اندکی میکند، فرآیند تغییر دمای آب مستمر و تدریجی است. این مساله بسیار مهم است و شما هم باید صبوری زیادی داشته باشید. خصوصا اگر ماهیان شما مانند دلقک ماهی ها به تغییر دما حساسیت داشته باشند.
برای فائق آمدن بر این مساله ماهی ها را که معمولا درون پلاستیک دربسته خریداری کرده اید، به همان شکل وارد آکواریوم خود نمایید. البته باید مطمئن باشید که اکسیژن کافی درون پلاستیک قرار دارد. دمای آکواریوم و همچنین آب پلاستیک را جداگانه اندازه گرفته و ببینید اختلاف چقدر است. باید آنقدر صبر کنید که هر دو آب هم دما شوند. اگر فکر می کنید که این کار طولانی است و اکسیژن موجود در پلاستیک تمام میشود، درب پلاستیک را باز کرده و یک شلنگ هوا وارد آن کنید.
قدم ششم: تامین اکسیژن هنگام انتقال.
اگرچه درون پلاستیکی که ماهی را به شما می دهند هوای فشرده وجود دارد، اما با توجه به تعداد و نوع ماهی، ممکن است این اکسیژن کافی نباشد. خصوصا این که پس از قرار دادن پلاستیک دربسته در آکواریوم برای هم دما شدن، نیاز به زمان بیشتری هم دارید. اگرچه ممکن است ماهیان شما در برابر کمبود اکسیژن مقاومت کنند و به نظر برسد که اتفاقی نیوفتاده، اما این احتمال هم وجود دارد که سیستم داخلی آنها دچار مشکل شده و در هفته های آتی شاهد مرگ آنها باشید. پس توصیه می کنیم که قبل از خرید ماهی یک شلنگ هوای اضافه تهیه کرده و در گوشه ای آماده نگه دارید و به محض ورود ماهیان جدید، شلنگ هوا را وارد پلاستیک ماهی نمایید.
برای مطالعه ادامه مطلب روی لینک زیر کلیک نمایید.
چگونه ماهیان جدیدی را به آکواریوم اضافه کنیم - بخش دوم
در صورت تمایل، جهت دریافت مشاوره، پرسش در مورد محصولات و خرید از طریق شماره تلفن های ثابت 02186027905 - 02634606148، واتس اپ و تلگرام 09129418377 و آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان سیستم های تصفیه آب و هوا بهاب تماس بگیرید.
***/**ن