
هر کسی که دستگاه تصفیه آب داشته باشد، حداقل یکبار فیلتر رسوب گیر الیافی را دیده است. اولین و پرکاربردترین فیلتر آب در دستگاه آب تصفیه کن ، همان فیلتر الیافی است. بسیاری از مردم علاقه دارند که روش تعویض فیلتر الیافی را بدانند تا بتوانند در زمان مناسب، خود نسبت به تعویض آن اقدام کنند. در این مقاله به آموزش تعویض فیلتر الیافی می پردازیم.
فیلتر الیافی را با نام فیلتر pp ، فیلتر رسوب گیر و فیلتر پلی پروپیلن نیز میشناسند. PP مخفف جنس فیلتر است. فیلتر الیافی از جنس poly propylene است و به همین جهت به نام فیلتر pp معروف شده است. برخی مردم آن را با نام فیلتر کاغذی هم می شناسند. فیلتر الیافی با فیلتر نخی متفاوت است.
فیلتر الیافی عموما اولین فیلتر دستگاه تصفیه آب است. فیلتر الیافی می تواند ذرات معلق، شن و ماسه، گل و لای، خزه، جلبک، لجن، زنگ لوله ها و بسیاری از ذرات غیر محلول در آب را جدا کند. اطلاعات بیشتر را در مقاله نقش فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب مطالعه نمایید.
لوازم مورد نیاز برای تعویض فیلتر الیافی تصفیه آب :
- فیلتر الیافی خانگی
- آچار محفظه فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی
- دستکش لاستیکی بلند
- پارچه نرم و مواد شوینده
انتخاب فیلتر الیافی مناسب
فیلتر الیافی خانگی انواع مختلفی دارد که از لحاظ دقت تصفیه و نوع با یکدیگر متفاوت هستند. اگرچه بیشتر انواع دستگاه تصفیه آب خانگی به گونه ای طراحی شده اند که فیلترهای استانداردی روی آنها نصب شود، با این حال لازم است با مشخصات فیلتر دستگاه تصفیه آب خود آشنا شوید و نمونه مناسب را تهیه کنید. اگر نمی دانید چه نوع فیلتر الیافی باید تهیه کنید، پیشنهاد می شود مقاله اطلاعاتی درباره فیلتر الیافی دستگاه تصفیه آب را مطالعه کنید.
محل نصب فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب
فیلتر الیافی به عنوان مرحله اول شناخته می شود. بنابراین در اولین هوزینگ تصفیه آب قرار میگیرد. محفظه فیلتر الیافی را عموما به صورت شفاف میسازند تا تغییر رنگ فیلتر الیافی مشخص و قابل کنترل باشد. با این حال در برخی انواع آب تصفیه کن، ممکن است هرسه محفظه مات باشند. همچنین ممکن است فیلتر سوم را نیز به جای فیلتر کربن جامد از فیلتر الیافی استفاده کرده باشند. برای تشخیص محفظه اول، باید شلنگ ورودی به دستگاه تصفیه آب را پیدا کنید. یک سر شلنگ به لوله کشی آب شهری وصل شده و سر دیگر آن وارد اولین محفظه فیلتر می شود.
برای شناسایی محفظه اول از این نشانی ها استفاده کنید:
- هوزینگ تصفیه آب اول در اکثر موارد شفاف است.
- محفظه فیلتر اول در اغلب موارد در سمت راست دستگاه تصفیه آب وجود دارد (استٍناء دارد)
- شلنگ آب شهری به محفظه اول وصل می شود.
- سوییچ فشار پایین عموما به محفظه اول وصل میشود.
روش تعویض فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب خانگی
ابتدا شیر ورودی دستگاه آب تصفیه کن را ببندید. شیر ورودی را با دنبال کردن شلنگ ورودی به دستگاه تصفیه آب می توانید بیابید.
شیر مخزن تصفیه آب را ببندید.
برای چند لحظه شیر برداشت تصفیه آب را باز بگذارید تا فشار آب داخل دستگاه کم شود.
برای رعایت موارد ایمنی و اطمینان، دستگاه تصفیه آب را از برق بکشید.
یک سینی یا وسیله مناسب دیگری زیر دستگاه قرار دهید. هنگام تعویض فیلتر تصفیه آب ، ممکن است کمی آب به بیرون بریزد. برای این کار محل مناسبی انتخاب کنید.
فیلترهای آب ممکن است آلوده باشند، حتما از دستکش لاستیکی استفاده کنید.
با استفاده از آچار محفظه خانگی، اولین هوزینگ تصفیه آب را باز کنید. برای باز کردن باید آچار را به سمت چپ بچرخانید.
اگر هوزینگ سفت بود و باز نشد، باید با استفاده از چکش لاستیکی، ضربات بسیار ملایمی به آچار و در جهت باز شدن محفظه وارد کنید.
دقت شود که محفظه خانگی شفاف، شکننده است و باید با احتیاط زیادی با آن کار شود.
فیلتر الیافی قدیمی را از محفظه فیلتر خارج کنید.
فیلتر تصفیه آب قدیمی را از لحاظ میزان گل و لای و آلودگی بررسی کنید. اگر فیلتر بیش از حد آلوده شده، برای دوره بعد فیلتر رسوب گیر الیافی را در زمان زودتری تعویض نمایید. اگر گل و لای تا عمق فیلتر الیافی نفوذ کرده، به این معنی است که فیلتر رسوب گیر را دیر تعویض کرده اید. بنابراین ممکن است آلودگی به فیلترهای دیگر هم سرایت کرده باشند. در این صورت بهتر است سایر فیلترهای تصفیه آب را نیر کنترل کند.
محفظه فیلتر را با استفاده از پارچه نرم و مواد شوینده کاملا تمیز نمایید. هیچ اثری از آلودگی باقی نماند. وگرنه فیلتر الیافی جدید نیز به سرعت آلوده می شود.
پیشنهاد می شود با کمک محلول بسیار رقیق ضدعفونی کننده ، هوزینگ تصفیه آب را ضدعفونی کنید. برای این کار میتوانید نصف قاشق چایخوری وایتکس را در یک لیتر آب ریخته و با این محلول بخش های داخلی و اورینگ محفظه فیلتر ها را شستشو نمایید. روش ضد عفونی کردن دستگاه تصفیه آب خانگی را می توانید از طریق لینک قبل مشاهده نمایید.
مطمئن شوید هیچ اثری از مواد شوینده در محفظه فیلتر باقی نمانده باشد. زیرا باعث خرابی سایر فیلترهای تصفیه آب می شود.
اورینگ محفظه فیلتر را از لحاظ سلامت کنترل کنید. ممکن است اورینگ بر اثر استفاده طولانی و یا بد بسته شدن، خراب شده باشد.
اورینگ را در محل درست خود قرار دهید. برخی از محفظه های فیلتر تصفیه آب ، یک اورینگ و برخی 2 اورینگ دارند.
پوشش روی فیلتر الیافی را خارج کنید.
فیلتر الیافی جهت ندارد و می تواند در هر دو جهت نصب شود.
فیلتر رسوب گیر را وارد هوزینگ تصفیه آب کرده و روی دستگاه ببندید.
دقت کنید که فیلتر عمود ایستاده باشد. کج شدن فیلتر به معنای ایجاد روزنه و خارج شدن گل و لای است.
مطمئن باشید که دنده های محفظه ها روی هم قرار نگیرند. این مساله ممکن است باعث نشتی شود.
با کمک آچار ، محفظه خانگی را ببندید. محفظه را بیش از حد سفت نکنید.
برق دستگاه را وصل کنید.
آب ورودی دستگاه را باز کنید.
شیر روی سینک را باز بگذارید. شیر مخزن کماکان باید بسته باشد.
با اینکه فیلتر الیافی موادی به آب اضافه نمی کند، با این حال حدود 5 دقیقه اجازه دهید آب خارج شود. این آب بهتر است استفاده نشود.
شیر روی سینک را ببندید.
شیر مخزن را باز کنید.
زمان نصب فیلتر الیافی را یادداشت کنید. فیلتر الیافی بین 3 – 6 ماه یکبار باید عوض شود. زمان تعویض فیلتر الیافی به چه عواملی بستگی دارد
چنانچه برای تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی به دنبال تعمیرکار تصفیه آب هستید می توانید از طریق شماره تلفن 86027905-021 ، شماره تلگرام تصفیه آب 09129418377 و یا ایمیل info@wfiltration.com با کارشناسان بهاب در ارتباط باشید تا تعمیرکار دستگاه تصفیه آب در منزل شما در هر نقطه از تهران و کرج حضور یافته و با تجهیزات کامل دستگاه شما را نصب و یا تعمیر کرده و آب تصفیه شده با کیفیت را در اختیار شما قرار دهند.
**ن