
در مقاله ویژگی های فیلتر آب خطی در دستگاه تصفیه آب به مزایای استفاده از فیلتر آب خطی در دستگاه تصفیه آب و ویژگی های این فیلتر تصفیه آب صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم به انواع فیلتر تصفیه آب پر کاربرد و موثر در دستگاه تصفیه آب بپردازیم. ابتدا درباره کاربرد، انواع و تعویض فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب صحبت می کنیم. برای مطالعه مقالات می توانید روی لینک مربوطه کلیک نمایید.
اطلاعاتی درباره فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر کربن پودری در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر کربن جامد در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر پست کربن در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر مواد معدنی در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر یو وی در دستگاه تصفیه آب
اطلاعاتی درباره فیلتر ضد باکتری در دستگاه تصفیه آب
کاربرد فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب
فیلتر الیافی آنقدر پرکاربرد است که دیگر همه آن را میشناسند. فیلتر PP یا الیافی به عنوان اولین فیلتر پیش تصفیه در دستگاه تصفیه آب نصب می شود. استفاده از فیلتر الیافی در اولین محفظه فیلتر در انواع دستگاه تصفیه آب پیشنهاد می شود. زیرا فیلتر الیافی از ورود ذرات معلق و ناخالصی هایی همچون شن و ماسه، گل ولای، لجن، جلبک، زنگ لوله ها، رسوبات، خاک و... به فیلترهای دیگر نصب شده در در دستگاه تصفیه آب جلوگیری میکند و از مسدود شدن بسیار سریع آنها محافظت میکند. در واقع فیلتر الیافی تصفیه فیزیکی آب را انجام می دهد. فیلتر PP آب را زلال می کند.
انواع فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب
فیلتر الیافی در دو نوع فیلتر الیافی ساده و فیلتر الیافی خطی یا inline ارائه میشود. فیلتر الیافی خطی inline به شکل یکپارچه طراحی شده به این ترتیب که کارتریج درون محفظه قرار گرفته و پرس شده است. اما فیلتر الیافی ساده که به آن فیلتر الیافی هوزینگی هم گفته می شود یک توده به هم فشرده از الیافی است که به شکل استوانه توخالی طراحی شده و به تنهایی کاربردی ندارد. این فیلتر آب باید درون محفظه فیلتر قرار گیرد.
مزیت فیلتر خطی الیافی این است که با تعویض فیلتر، هم کارتریج و هم محفظه آن دور انداخته میشوند و به همین دلیل هیچ آلودگی میکروبی باقی نمیماند. اما قیمت این مدل از فیلتر الیافی به دلیل اینکه فیلتر و محفظه باهم عوش میشوند، نسبت به فیلتر الیافی هوزینگی بالاتر است.
در فیلتر الیافی هوزینگی شما می توانید فیلتر الیافی را به صورت دستی از محفظه فیلتر خارج کنید. مزیت بزرگ این است که شما به تعویض کل هوزینگ نیازی ندارید بلکه فقط نیاز است که فیلتر الیافی داخلی تعویض شود. به همین دلیل هزینه های تعویض فیلتر کمتر میشود. اما همواره خطر رشد باکتری ها درون محفظه فیلتر وجود دارد.
در تصویر روبرو، فیلتر تصفیه آب سمت چپ فیلتر الیافی هوزینگی و فیلتر تصفیه آب سمت راست فیلتر الیافی هوزینگی می باشد.
معمولا محفظه فیلتر الیافی را شفاف می سازند که تغییر رنگ این فیلتر تصفیه آب قابل مشاهده باشد. هرچه فیلتر الیافی تیره تر شود یه این معنی است که آلاینده های زیادی را جذب کرده و عمر آن کم شده است. قبل از آنکه رنگ فیلتر الیافی کاملا قهوه ای شود، بهتر آن را تعویض نمایید.
اما در فیلتر الیافی خطی متاسفانه در اغلب موارد، هوزینگ مات و غیر شفاف است و نمی توان خرابی فیلتر آب را تشخیص داد. اخیرا برخی شرکت ها ابتکار به خرج داده و بدنه فیلتر الیافی را شفاف زده اند.
روش تعویض فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب
نکته برجسته در مورد فیلتر pp خطی، تعویض سریع و آسان آن است. فیلتر خطی ممکن است دارای اتصالات فیتینگی سرخود باشد یا اتصالات مهره ای داشته باشد (که امروزه تقریبا منسوخ شده است) و یا رزوه داشته باشد. اگر اتصال فیتینگی دارد، کافیست ضامن آن را نگه داشته و شلنگ تصفیه آب را بیرون بکشید. اگر اتصال مهره ای دارد، مهره را باز کرده و شلنگ را از درون آن خارج کنید. پیشنهاد می شود پس از هربار تعویض فیلتر، حدود 5 میلیمتر از سر شلنگ را ببرید. این مساله باعث میشود خرابی های احتمالی شلنگ دور انداخته شده و احتمال نشتی آب کم شود.
اگر فیلتر pp خطی دارای رزوه است، باید اتصال تصفیه آب مناسب را برای آن تهیه کنید.
اما در فیلتر الیافی معمولی (هوزینگی) وضع فرق می کند. این فیلتر آب نیاز به یک محفظه فیلتر جداگانه دارد. شکل زیر یک محفظه فیلتر شفاف را نشان میدهد که در دستگاه تصفیه آب خانگی دیده میشود. محفظه فیلتر خانگی دارای ورودی و خروجی 1/4 اینچ است که قابلیت نصب انواع اتصالات تصفیه آب را دارد.
برای تعویض این فیلتر تصفیه آب فقط لازم است بدنه محفظه فیلتر را به سمت چپ و در جهت حرکت عقربه های ساعت بچرخانید تا به راحتی محفظه فیلتر از هد آن جدا شود. سپس فیلتر الیافی را از محفظه فیلتر خارج کنید. دقت کنید که آب آلوده داخل آن به اطراف نریزد.
از آنجا که رسوبات آب ممکن است باعث گرفتگی محفظه فیلتر و سفت شدن آن شوند، می توانید از آچار تصفیه آب برای باز کردن محفظه فیلتر استفاده نمایید. محفظه فیلتر را حتما شستشو داده و ضدعفونی کنید، سپس فیلتر الیافی جدید را درون آن قرار دهید. فیلتر الیافی جهت خاصی ندارد و فقط کافیست به صورت عمود قرار گیرد. مراقب باشید که فیلتر درست سرجای خود نصب شده باشد. کج بودن فیلتر آب به معنی باز بودن مسیر و عبور ذرات معلق از کنار آن است.
اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره تعویض فیلتر الیافی داشته باشد می توانید به مقاله جامعی که در این رابطه تهیه شده مراجعه نمایید:
آموزش تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب _ فیلتر الیافی
***