TDS متر یا سختی سنج آب ابزاری است که برای اندازهگیری مواد جامد محلول در آب کاربرد دارد.
برای آشنایی با سختی سنج آب میتوانید به لینک قبل مراجعه کنید.
سختی سنج آب سافت واتر یک محصول اورجینال بوده و ساخت کشور تایوان است.
این محصول دارای تأییدیههای NSF ،Member ،ISO 9001 و Water Quality است که این امر نشاندهنده کیفیّت بالای آن میباشد.
این مدل از TDSمتر تایوانی یک نمونه قابل حمل از سختی سنج بوده و به صورت قلمی شکل، طراحی و ساخته شده است؛ به راحتی درون جیب قرار میگیرد و میتوانید آن را با خود جابهجا کنید.
این محصول در یک جلد چرم قرار داده شده است. قسمت جلوی جلد آن را پلاستیک شفاف در نظر گرفتهاند تا هنگامیکه سختی سنج درون جلد قرار دارد، روشن یا خاموش بودن آن قابل مشاهده باشد؛ همچنین در پشت جلد محصول، یک گیره تعبیه شده که بتوان به آسانی آن را به لباس کار وصل نمود.
استفاده از سختی سنج آب بسیار آسان است. قسمت پایین TDSمتر دو الکترود دارد که برای محاسبه تی دی اس آب، باید این قسمت را تا جایی که الکترودها به طور کامل در آب قرار گیرند (حداکثر به اندازه درپوش tds سنج)، وارد آب نمایید. در این قسمت یک حسگر وجود دارد که بر اساس هدایت الکتریکی آب، محاسباتی را انجام داده و میزان تی دی اس آب را نشان میدهد.

این سختی سنج یک نمونه خانگی، امّا با دقت زیاد است. اغلب کارشناسان و نصابان تصفیه آب از این نمونه استفاده میکنند. درواقع این محصول، برای کنترل وضعیت سختی آب در انواع دستگاه تصفیه آب، از جمله دستگاه اسمزمعکوس خانگی مناسب است.
در قسمت بالای TDSمتر یک درپوش وجود دارد. اگر درپوش برداشته شود باتری 3 ولت ساعتی مشاهده میشود. باتری استفاده شده به راحتی قابل تعویض است. تا زمانی که باتری از جای خود خارج نشود، TDS متر قابل استفاده است و پس از آن، باید مجدداً کالیبره شود.
TDSمتر SoftWater دارای یک نمایشگر نسبتاً بزرگ است و تا چهار رقم را نمایش میدهد؛ بنابراین محدوده وسیعتری از tds آب قابل خوانش میباشد. اطلاعات از طریق این LCD نمایش داده میشوند. اغلب سختی سنجها نمایشگر سه رقمه دارند و به همین دلیل این سختی سنج ارزش زیادی دارد.
یکی از مزایای سختی سنج آب سافت واتر این است که نمایشگر آن چراغ دارد. اگر میزان TDS آب که در نمایشگر نشان داده میشود، پایینتر از 40 PPM باشد، رنگ نمایشگر سبز میشود. در صورتی که میزان TDS آب بالاتر از 40 پی پی ام باشد، رنگ نمایشگر قرمز میشود. زمانی که شما دسترسی به خواندن عدد نمایشگر ندارید، از طریق تغییر رنگ نمایشگر میتوانید محدوده TDS آب را تشخیص دهید. به عنوان نمونه ممکن است لازم باشد سختی سنج را وارد گودال عمیق آب کنید و نتوانید عدد را بخوانید. از طریق رنگ نمایشگر میتوان میزان سختی یا نرم بودن آب را از همان فاصله تشخیص داد.
به دلیل اهمیت دما در اندازهگیری سختی آب، این نمونه از TDS متر دارای دماسنج داخلی است و میتواند دمای آب را به سانتیگراد و فارنهایت نمایش دهد.
دماسنج این سختی سنج یا املاح سنج دستی چهار رقمه تایوانی به دلیل سنسوری که روی آن تعبیه شده، بسیار دقیق عمل میکند و شما میتوانید تشخیص دهید که دمای آبی که سختی آن را اندازهگیری میکنید، دمای آب آزمایشگاهی است یا خیر.
اندازهگیری سختی آب، حتماً باید طبق استاندارد آزمایشگاه انجام شود؛ یعنی دمای آب باید حدود 25 درجه سانتیگراد باشد. اگرچه دمای بین 22 تا 28 درجه هم قابل اعتماد است، اما دماهای خیلی بالاتر یا پایینتر ممکن است باعث بروز خطا در محاسبه شوند.
در پایین نمایشگر 3 دکمه قرار گرفته است. دکمه ON/OFF، برای روشن و خاموش کردن TDS متر است که HOLD هم میباشد، یعنی عدد قرائت شده را ثابت نگه میدارد.

با زدن دکمه MODE میتوانید مشخص کنید که سختی آب یا هدایت الکتریکی آب نشان داده شود. سختی آب را بر حسب PPM و هدایت الکتریکی بر حسب میکرو زیمنس بر سانتیمتر نشان داده میشود.
یادآوری: واحد سنجش سختی آب PPM میباشد. PPM مخفف Part Per Million است. عدد اندازهگیری شده میزان مواد محلول جامد را در هر یک میلیون از واحد نشان میدهد.
دکمه CLEAR نیز برای پاک کردن عددی که نمایشگر نشان میدهد، به کار میرود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله نحوه کار با دستگاه سختی سنج آب را از طریق لینک قبل مطالعه نمایید.
لازم به ذکر است که TDSمتر سافت واتر در دو رنگ سفید و زرد ارائه میشود.
شرکت بهاب مفتخر است که توانسته در سالهای متوالی، محصولات با کیفیّت و خدمات برجستهای در زمینه تصفیه آب به مشتریان گرامی خود ارائه دهد. در صورت تمایل، جهت دریافت مشاوره، پرسش در مورد محصول مورد نظر و خرید از طریق شماره تلفنهای 02186027905 - 02634606148 ، واتس اپ و تلگرام 09129418377 ، آدرس ایمیل info@wfiltration.com و یا چت آنلاین با کارشناسان بهاب تماس بگیرید.

**m / **ح