0
محصول تعداد قیمت - تومان
محصولات
راهنمای انتخاب محصولات
  • استخدام در چندین ردیف شغلی

    حقوق وزارت کار با مزایای کامل به همراه بیمهاستخدام کاشناس خدمات پس ار فروشاستخدام وب مستر جهت تولید محتوای سایت

    استخدام فوری در کرج
  • تعمیر و تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب

    تعمیر انواع دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتیتعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتیارایه کلیه قطعات و لوازم اورجینال دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتی

    درخواست تعمیر تصفیه آب
  • فروش ویژه انواع آبسردکن زیر قیمت بازار

    فروش انواع آبسردکن کره، تایوان، چینفروش انواع جالیوانی آب سردکن و لوازم جانبیفروش انواع مخزن آبسردکن تصفیه دار و ساده

    خرید آبسردکن
  • جشنواره فروش انواع سوداساز

    فروش سوداساز و نوشیدنی ساز درینک میت و آی سودافروش و شارژ کپسول گاز انواع سوداسازآغاز فروش فوق العاده سوداساز کلایمکس آلمان با قیمت استثنایی

    خرید سوداساز
  • جشنواره فروش دستگاه تصفیه آب

    آغاز فروش فوق العاده برترین مدلهای دستگاه تصفیه آب ، فقط برای مدت محدودانواع دستگاه تصفیه آب اورجینال و دستگاه سوداساز. ضمانت اصالت کالاتخفیف های ایده آل همراه با هدایا

    فروش فوق العاده تصفیه آب
  • سیستم های تصفیه آب بهاب

    تخصصی ترین مرکز آموزش، نقد، بررسی و ارائه خدمات اینترنتی دستگاه تصفیه آبمشاوره رایگان جهت تهیه و تیم مجرب فنی جهت سرویس دستگاه تصفیه آب شماجامع ترین فروشگاه اینترنتی دستگاه تصفیه آب ، فیلتر آب و لوازم

    تصفیه آب بهاب

به راحتی و با پاسخ به چند سوال محصول خود را بیابید

آموزش تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب _ فیلتر الیافی آرشیو مقالات

Replacing the water filter purifier _ Primary filters

آموزش تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب _ فیلتر الیافی
15 مرداد 1396 3472 بازدید
زمان تقریبی مطالعه: 13 دقیقه

بیشتر انواع دستگاه تصفیه آب دارای تعداد زیادی فیلتر آب هستند. هرکدام از فیلترها دارای کارایی متفاوتی می باشند. حتی ممکن است از لحاظ شکل ظاهری نیز با یکدیگر اختلافاتی داشته باشند. اما عموما همه انواع دستگاه تصفیه آب دارای یک سری فیلتر آب اولیه هستند که به آنها پیش تصفیه می گویند. سپس فرآیند تصفیه آب با تعدادی از فیلترهای دیگر تکمیل می شود. در چند سری مقاله قصد داریم روش تعویض انواع فیلتر تصفیه آب را با جزئیات کامل شرح دهیم. یک دستگاه تصفیه آب معمولا دارای فیلترهای زیر می باشد که می توانید با کلیک روی لینک مربوطه، نوع فیلتر را مشاهده و یا به صورت آنلاین خرید نمایید. همچنین روش تعویض فیلتر هرکدام، در لینک مقابل آن توضیح داده شده است:

فیلتر الیافی چیست؟    آموزش تعویض فیلتر  الیافی دستگاه تصفیه آب در همین مقاله

فیلتر کربن پودری چیست؟   آموزش تعویض فیلتر  کربن پودری در دستگاه تصفیه آب

فیلتر کربن جامد چیست؟   آموزش تعویض فیلتر  کربن جامد در دستگاه تصفیه آب

فیلتر ممبران  چیست؟   آموزش تعویض فیلتر  ممبران در دستگاه تصفیه آب

فیلتر پست کربن  چیست؟   آموزش تعویض فیلتر  پست کربن در دستگاه تصفیه آب

فیلتر مواد معدنی چیست؟   آموزش تعویض فیلتر مواد معدنی در دستگاه تصفیه آب

فیلتر قلیایی چیست؟   آموزش تعویض فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب

فیلتر آنتی باکتریال چیست؟   آموزش تعویض فیلتر آنتی باکتریال در دستگاه تصفیه آب

فیلتر یو وی UV چیست؟   آموزش تعویض فیلتر یو وی در دستگاه تصفیه آب

 

این مقاله: فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب 

 

نقش فیلتر الیافی در تصفیه آب

اولین مرحله در تصفیه آب این است که آب را به صورت فیزیکی تصفیه نمایید. تا زمانی که ذرات ناخالصی در آب موجود باشند، انجام هر نوع فرآیند تصفیه آب مشکل بوده یا کارایی لازم را نخواهد داشت.  فیلتر الیافی به عنوان فیلتر رسوبگیر نیز شناخته می شود. این فیلتر می تواند شن و ماسه و ذرات درشت موجود در آب را حذف نماید. سپس ذرات ریزتر را فیلتر کرده و می تواند گل و لای را از آب بیرون بکشد. اما غیر از اینها مشکلات دیگری ممکن است در آب وجود داشته باشد. از آنجا که در بسیاری مناطق دنیا لوله کشی ممکن است قدیمی بوده و فرسوده شده باشد، معمولا زنگ لوله ها دائما از بدنه فلزی جدا شده و وارد آب می شوند.

مشکل رایج دیگر، رشد گیاهان میکروسکوپی می باشد. محیط آب شرایط مناسبی برای تکثیر این گیاهان بوده و عموما مواردی همچون لجن و خزه، جلبک، قارچ  و حتی جانداران ریز و لارو حشرات در آب وجود دارند. فیلتر الیافی به آسانی میتواند تمامی این موارد را حذف نماید. ذرات معلق و همه ناخالصی های فیزیکی بالاتر از 1 میکرون نیز حذف خواهند شد. فیلتر الیافی باید بتواند آب را زلال کرده و تحویل مراحل دیگر تصفیه آب بدهد.

 

 انواع فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب 

در یک دستگاه تصفیه آب خانگی ممکن است دو نوع فیلتر الیافی استفاده شده باشد:

فیلتر الیافی هوزینگی رایج ترین نوع فیلتر الیافی می باشد که به شکل یک کارتریج استوانه ای شکل طراحی شده است. این نوع فیلتر به تنهایی قابل استفاده نیست و حتما باید درون یک محفظه فیلتر قرار گیرد. معمولا فیلتر هوزینگی ارزان قیمت بوده و در بیشتر فروشگاه های تصفیه آب یافت می شود. از لحاظ ابعاد فیلتر الیافی هوزینگی دارای یک استاندارد واحد بوده و در اکثر مدل های دستگاه تصفیه آب قابل نصب می باشد. اغلب مشتریان ما می پرسند که دستگاه تصفیه آب ما برند سافت واتر می باشد، آیا فیلتر با برند سافت واتر باید تهیه نمائیم؟ سایر مشتریان که دستگاه تصفیه آب با برندهای دیگری مانند آکوا سیف ، فلاکستک ،  تصفیه آب معصومی ، و...  دارند نیز همین سوال را می پرسند. پاسخ کاملا روشن است، برند دستگاه تصفیه آب شما اهمیتی ندارد. آنچه مهم است کیفیت فیلتر است. پس نگران مدل دستگاه خود نباشید.

اما بحث در مورد فیلتر الیافی خطی کاملا متفاوت است. بعضی از انواع دستگاه تصفیه آب به شکل کیسی ساخته می شوند و دلیل آن آسانی تعویض فیلتر و داشتن فضای کوچک و جمع و جور می باشد. در واقع طراح دستگاه تصفیه آب سعی نموده فیلتر الیافی و محفظه آن را به شکل یکپارچه طراحی نماید. این مسئله نه تنها در زیبایی دستگاه تصفیه آب موثر است بلکه باعث بهداشتی بودن بوده و آب خروجی کیفیت بالاتری خواهد داشت. متاسفانه در کنار همه ی این فواید، دو مشکل وجود دارد که یکی قیمت بالاتر فیلتر خطی بوده و دیگری کمیاب بودن آن فیلتر می باشد. فیلترهای خطی استاندارد واحدی ندارند و متاسفانه هر سازنده ابعاد و شکل خاصی از فیلتر را برای خود طراحی نموده است. این باعث می شود فیلترهای موجود روی هر دستگاهی قابل نصب نباشند. بنابراین اگر دستگاه شما از فیلتر الیافی خطی استفاده میکند بهتر است با کارشناس تصفیه آب بهاب مشورت نمایید. همچنین می توانید تصویر فیلتر آب خود را از طریق شماره 09129418377  برای بخش فنی تلگرام نمایید.

 

محل نصب فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب

قطعا فیلتر الیافی به عنوان مرحله اول تصفیه آب بوده و باید به عنوان اولین فیلتر در دستگاه تصفیه آب نصب گردد. برای اینکه بدانید اولین فیلتر در دستگاه تصفیه آب شما کدام است، کافیست شلنگ ورودی آب را که وارد دستگاه شما می شود پیدا نمایید. هر محفظه فیلتر که شلنگ ورودی آب به آن وصل شد، محل نصب فیلتر الیافی می باشد. معمولا اولین محفظه از سمت راست، محل نصب فیلتر الیافی است.

 

ساختار فیلتر الیافی

فیلتر الیافی اغلب سفید رنگ است و به شکل نمد ساخته شده و متراکم می باشد. فیلتر الیافی که به عنوان فیلتر رسوبی نیز شناخته می شود، از جنس الیاف پلی پروپیلن ساخته شده و باید استانداردهای مواد غذایی را داشته باشد. اگرچه برخی از فیلتر های موجود در بازار کیفیت های گفته شده را ندارند. فیلتر الیافی دارای بدنه قابل نفوذ بوده و آب از دیواره متراکم آن وارد می شود. ذرات ناخالصی بین لایه های الیافی متراکم گیر افتاده و قادر به عبور از آن نخواهند بود. بدین ترتیب آب خالص و زلال از بخش داخلی فیلتر خارج خواهد  شد. 

معمولا فیلتر الیافی باید چند لایه ساخته شود. لایه های خارجی تراکم کمتری داشته و به همین دلیل حجم بیشتری از گل و لای و ذرات ناخالصی را در خود جذب خواهند نمود. لایه های داخلی باید دقت گفته شده روی فیلتر را داشته باشند و مانع از عبور ذرات ناخالصی شوند. به عنوان مثال اگر فیلتر الیافی یک میکرون باشد لایه های بیرون آن 10 و 5 میکرون ساخته می شوند اما آخرین لایه آن دارای دقت 1 میکرون می باشد. در صورتی که لایه های بیرونی هم با دقت یک میکرون باشد، گل و لای در لایه بیرونی رسوب کرده و فیلتر به سرعت کارایی خود را از دست خواهد داد. بنابراین تکنولوژی ساخت فیلتر بسیار مهم تر از آن چیزی است که تصور می کنید. خرید یک فیلتر ارزان قیمت به معنای قبول عمر کمتر فیلتر الیافی خواهد بود. 

 

زمان تعویض فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب

پس از جذب ناخالصی ها، رنگ فیلتر الیافی تیره می شود و به قهوه ای متمایل می گردد. هرچه رنگ فیلتر تیره تر شود، به معنی قرار گرفتن ذرات معلق بیشتر و پر شدن ظرفیت فیلتر می باشد. قبل از آنکه رنگ فیلتر الیافی کاملا قهوه ای سوخته شود، نسبت به تعویض آن اقدام نمایید. واقعیت این است که زمان تعویض فیلتر الیافی را نمی توان به طور دقیق مشخص کرد. عوامل زیادی در تعیین زمان تعویض فیلتر الیافی موثر هستند:

 

  • سختی آب : هرچه آب سختی بالاتری داشته باشد، فیلتر زودتر خراب می شود. یک فیلتر الیافی ظرفیت مشخصی داشته و می تواند حجم خاصی از ناخالصی ها را در خود نگهدارد. فیلتر الیافی پس از پر شدن، دیگر قادر به جذب ناخالصی ها نیست و تمامی ذرات از آن عبور خواهند کرد.
  • میزان مصرف آب : یک فیلتر الیافی می تواند حجم مشخصی از آب را فیلتر نماید که توسط کارخانه تولید کننده مشخص می شود. در صورتیکه حجم آب مصرفی بیش از مقدار تعیین شده باشد، فیلتر دیگر قادر به جذب ذرات ناخالصی نخواهد بود.
  • زمان استفاده از فیلتر : حتی اگر از دستگاه تصفیه آب استفاده چندانی نشود، فیلتر باید حداکثر پس از شش ماه تعویض شود. چون باکتریها و میکروارگانیسم هایی که در این مدت در فیلتر الیافی گیر افتاده اند، رشد کرده و شروع به تکثیر می نمایند. بنابراین پس از مدت زمان مشخص شده، نه تنها کیفیت آب را بهتر نخواهند کرد، بلکه این باکتریها به آب برگشت خواهند نمود و آن را آلوده می کنند.
  • آلودگی های احتمالی آب : اتفاقات زیادی ممکن است بیفتد و آب لوله کشی برای مدت کوتاهی کیفیت همیشگی خود را از دست بدهد. به عنوان نمونه زمانی که لوله کشی شهری دچار تعمیرات می شود، ممکن است گل و لای و روغن وارد سیستم آبرسانی شود و به محض اینکه دستگاه تصفیه آب شروع به کار می کند، فیلترها را خراب نماید.
  • کیفیت فیلتر :  مواد استفاده شده در فیلتر کیفیت های متفاوتی دارند. هرچه کیفیت پایین تر باشد، کارکرد فیلتر نیز کمتر خواهد شد.
  • تکنولوژی ساخت فیلتر : توضیح داده شد که استفاده از تکنولوژی بالا می تواند قدرت جذب و کارایی فیلتر الیافی را بیشتر کند.

 

کارشناس نصب تصفیه آب با توجه به تجربه خود می داند که در مناطق مختلف و با توجه به کیفیت های مختلف آب ، زمان تعویض فیلتر الیافی چه مدت است. ما یک روش عمومی تشخیص به شما می گوییم : برای آب های با سختی زیر 500 ppm معمولا فیلتر الیافی را هر 6 ماه یکبار تعویض می کنند. در سختی های 500 تا 1000  معمولا زمان تعویض فیلتر به 3 ماه می رسد. اگر سختی آب بیشتر از 1000 باشد، ممکن است تعویض فیلتر بسیار زودتر از آنچه فکر می کنید اتفاق بیفتد. راه ساده تر تشخیص زمان تعویض ، استفاده از تغییر رنگ فیلتر می باشد. معمولا محفظه فیلتر الیافی را شفاف می سازند تا تغییر رنگ فیلتر به راحتی دیده شود. 

 

دقت و کیفیت فیلتر الیافی

فیلتر الیافی در دقت های مختلفی موجود می باشد. دقت فیلتر الیافی را با میکرون می سنجند و عددی بین  1 تا 100 دارد. هرچه عدد کوچکتر باشد، دقت فیلتر بیشتر بوده و بهتر می تواند ناخالصی ها را حذف نماید. معمول ترین فیلتر الیافی 1 میکرون و 5 میکرون هستند. اکیدا پیشنهاد می شود از فیلتر 1 میکرون استفاده نمایید زیرا اجازه نمی دهد ناخالصی ها وارد مراحل بعدی تصفیه آب شوند. فیلتر الیافی ضروری ترین فیلتر دستگاه تصفیه آب بوده و باید در تهیه آن دقت شود. اشتباه رایج بین مردم این است که چون فیلتر الیافی را زود تعویض می کنند، به دنبال کیفیت های پایین تر فیلتر الیافی هستند. در حالی که فیلتر الیافی با دقت پایین نه تنها ناخالصی ها را حذف نمی کند، بلکه مواد آن وارد آب شده و باعث کاهش کیفیت آب می شوند. علاوه بر دقت فیلتر، جنس مواد استفاده شده نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. از آنجایی که فیلتر الیافی برای آب شرب استفاده می شود، مواد بکار رفته در آن باید استاندارد خوراکی داشته باشند. اگر دستگاه تصفیه آب را برای حفظ سلامت خود تهیه کرده اید، به دنبال های فیلترهای بی کیفیت که از مواد بازیافتی یا مواد غیر ارگانیک ساخته شده اند نباشید. 

دقت داشته باشید که اگر یک فیلتر با کیفیت و دقیق تهیه کرده اید، به معنای عمر طولانی تر آن نمی باشد. برعکس هرچه فیلتر الیافی دقیقتر باشد زودتر عمر آن تمام خواهد شد. زیرا به هیچ ذره و ناخالصی ای اجازه عبور نخواهد داد و آن را در خود نگه می دارد. 

 

روش نصب و تعویض فیلتر الیافی

فیلتر الیافی قابل شستشو نیست و حتما باید در موعد مقرر تعویض شود. برای این کار آب ورودی به دستگاه تصفیه آب را بسته و دستگاه را از برق بکشید.

با استفاده از آچار تصفیه آب ، هوزینگ اول را باز نمایید. آچار را به سمت چپ چرخانده تا هوزینگ باز شود. ممکن است به دلیل رسوبات آب، محفظه فیلتر کمی سفت شده باشد. مراقب باشید که هنگام باز کردن محفظه فیلتر، آچار را دقیقا افقی نگه دارید و از ضربه زدن خودداری کنید. انجام حرکت اشتباه می تواند باعث شکستن آچار و یا صدمه دیدن محفظه شود.

پس از باز کردن محفظه فیلتر، آب آن را تخلیه کرده و داخل هوزینگ را با پارچه و مایع ظرفشویی تمیز نمایید. باقی ماندن آلاینده ها درون هوزینگ باعث رشد باکتریها و خرابی زود هنگام  فیلترهای بعدی خواهد شد. روکش فیلتر الیافی را خارج کرده و فیلتر را به صورت عمودی وارد هوزینگ نمایید. در صورتی که فیلتر کج قرار گیرد، فاصله ای بین هوزینگ و فیلتر ایجاد شده و باعث عبور ذرات ناخالصی خواهد شد. محفظه فیلتر را به آرامی ببندید. از سفت کردن بیش از اندازه هوزینگ اجتناب نمایید زیرا به اورینگ محفظه فیلتر صدمه وارد کرده و باعث نشت آب خواهد شد.

پس از اتمام کار شیر ورودی آب را باز کرده و دستگاه را به برق وصل کنید. تا 24 ساعت اولیه دستگاه را از بابت عدم نشت آب کنترل نمایید.

شیر ورودی مخزن تصفیه آب را بسته و شیر برداشت آب را باز نمایید. اجازه دهید به اندازه 5 لیتر آب از دستگاه خارج شود. این آب قابل شرب نیست و می توانید برای مصرف غیر شرب استفاده نمایید.

 

عوارض عدم تعویض به موقع فیلتر الیافی 

  • آلاینده های عبور کرده از فیلتر الیافی، وارد فیلتر کربن شده و حفره های میکروسکوپی را پر می کنند. بدین ترتیب فیلتر کربن دیگر قادر به جذب ناخالصی ها نخواهد بود.
  • ذرات معلق درشت وارد فیلتر ممبران شده و این به معنای مرگ فیلتر ممبران خواهد بود.
  • با کیپ شدن فیلتر الیافی مسیر آب ورودی مسدود شده و اجازه برقراری جریان روان آب را نخواهد داد. به همین دلیل فشار زیادی به پمپ تصفیه آب وارد شده و آن را مستهلک خواهد کرد.
  • عدم تعویض فیلتر الیافی باعث می شود دستگاه ساعت های زیادی کار کند و به همین دلیل عمر قطعات برقی، سوئیچ ، شیر برقی ، آداپتور برق ، و... کم می شود.

 ***

منبع : تصفیه آب بهاب مترجم : مصطفی گردان