
در این قسمت نصب شیر ورودی آب و نصب بست فاضلاب دستگاه تصفیه آب را آموزش می دهیم. در بخش اول نحوه استفاده از اتصالات تصفیه آب ، زمان تعویض فیلترهای آب و اجزای دستگاه را شرح داده ایم. برای مطالعه این بخش روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع
در بخش دوم ابزارهای مورد نیاز برای نصب دستگاه تصفیه آب ، محل نصب و قطعات دستگاه تصفیه آب را بررسی کرده ایم. برای مطالعه این بخش روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع _ بخش دوم
در بخش سوم به روش نصب شیر دستگاه تصفیه آب پرداخته شد. برای مطالعه این بخش روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع ـ بخش سوم
نصب شیر ورودی آب (شکل 2)
در انواع مختلف تصفیه آب، روش های مختلفی برای اتصال به آب شهری وجود دارد. در اینجا از یک رابط که بر روی خودش یک شیر دارد، استفاده شده است. ممکن است یک سه راه و شیر جداگانه همین کار را انجام دهند.
شیر ورودی آب ، در دو سمت خود دارای رزوه مناسب جهت اتصال به لوله آب شهری است. یک انشعاب از آن خارج شده که دارای یک شیر با فلکه ساده است و با لوله اصلی زاویه 90 درجه دارد. با نصب این قطعه، آب سرد در مسیر قبلی خود جریان خواهد داشت و یک شیر امکان گرفتن خروجی آب برای دستگاه تصفیه را فراهم میکند.
شیر ورودی دارای قطع کن داخلی است و میتواند بدون بستن مسیر اصلی آب، اتصال آب برای سیستم اسمز معکوس را نیز فراهم کند.
- شیر اصلی آب شهری را که در روی لوله آب سرد قرار دارد ببندید تا مسیر اب به طور موقت قطع گردد.
- از آنجایی که فشار آب هنوز در لوله وجود دارد، شیر روی سینک را باز کرده تا فشار داخل لوله تخلیه شود.
- با استفاده از یک آچار قابل تنظیم، لوله آب سرد را از هم جدا کنید.
- لوله را از شیر اصلی دور کنید تا فضا برای شیر ورودی ایجاد شود.
- یک سمت شیر روودی دارای رزوه از داخل است. این بخش را روی لوله آب سرد گذاشته و مهره آن را با دست بپیچتنید تا سفت شود. در صورت نیاز از آچار مناسب استفاده نمایید.
- سمت دیگر شیر ورودی آب را به لوله بالایی وصل نمایید. اگر لازم شد با آچار مهره را سفت نمایید.
- شلنگ خانگی با ضخامت 1/4 اینچ ( 6 میلیمتر) را به خروجی شیر وصل نمایید.این بخش شیر ورودی دارای یک اتصال فیتینگی است که میتواند آب شهری را وارد دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس نماید.
نصب بست فاضلاب دستگاه تصفیه آب (شکل 3)
دستگاه تصفیه آب، بخش غیر قابل استفاده را به عنوان پساب خارج میکند که عموما این آب تغلیظ شده و شور را وارد فاضلاب می کنند. برای ایجاد یک اتصال مطمین و دور از نشتی عموما از قطعه ای به نام بست فاضلاب استفاده میشود. بست فاضلاب به گونه ای طراحی شده که اطراف لوله خروجی فاضلاب در زیر سینک را میگیرد و مانند یک کمربند در اطراف آن حلقه میزند. قطر لوله خروجی فاضلاب ظرفشویی 1 و 1/2 اینچ ( 30 میلیمتر) است. اگرچه بست کمربندی به گونه ای طراحی شده که میتوان آن را برای انواع لوله فاضلاب استفاده نمود. بست فاضلاب را همیشه باید بالای سیفون p و روی بدنه عمودی لوله نصب نمود. اگرچه در برخی انواع سیفون ظرفشویی، امکان نصب بست فاضلاب روی زبانه های اضافی طراحی شده برای این منظور نیز وجود دارد. بست فاضلاب را نزدیک سطل زباله نصب نکنید تا آلودگی به آب داخل دستگاه منتقل نشود.
- بست فاضلاب را در موقعیت انتخابی قرار داده و محل مورد نظر را برای ایجاد سوراخ، علامت بزنید.
- با استفاده از مته 1/4 اینچ ( 6 میلیمتر) یک سوراخ در یک سمت لوله ایجاد کنید. ایجاد یک سوراخ بزرگتر عموما باعث در رفتن شلنگ پساب خواهد شد. همچنین دقت کنید که مته سمت دیگر لوله را سوراخ نکند. زیرا باعث نشتی آب خواهد شد.
- پشت سوراخ موجود در بست فاضلاب یک واشر چسبنده قرار داده شده است. روکش آن را بردارید و سمت چسبنده را روی لوله فاضلاب قرار دهید به گونه ای که دهانه با سوراخ دریل شده یکی باشد.
- نیمه دیگر بست فاضلاب را در سمت دیگر لوله تخلیه قرار دهید.
- بست فاضلاب را بوسیله پیچ و مهره ارائه شده روی لوله محکم کنید (بیش از حد سفت نکنید و مطمئن شوید که فضای برابر بین نیمههای پایه در هر سمت وجود دارد).
- ورودی بست فاضلاب ممکن است دارای اتصال فیتینگی یا مهره ای خانگی باشد که به راحتی میتوان شلنگ 6 میلیمتر را به آن وصل نمود.
کنترل اتصالات دستگاه و سیستم شلنگ کشی
از آنجا که زیر سینک فضای زیادی برای کار وجود ندارد، پیشنهاد می شود در این مرحله همه اتصالات و سیستم شلنگ کشی دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس را مورد بررسی قرار دهید. برای راحتی کار لازم است شلنگ کشی دستگاه در این مرحله کامل شود.
نصب فیلترهای تصفیه آب
ممکن است کارخانه سازنده، فیلترها را درون محفظه ها قرار داده باشد و یا ممکن است فیلترها به صورت بسته جداگانه در اختیار شما قرار گیرد. حتی اگر فیلترها درون محفظه ها قرار داده شده بود، لازم است انها را خارج کرده، بررسی نمایید و روکش انها را جدا کنید. فیلتر رسوب گیر الیافی (فیلتر اول) عموما جهت خاصی ندارد و تنها کافیست به شکل عمودی درون محفظه قرار داده شود. اما برای فیلتر فیلتر کربن پودری (فیلتر دوم ) بسیار مهم است که اورینگ آن در بالا قرار داشته باشد.
فیلتر کربن جامد (فیلتر سوم) نیز به صورت عمودی درون محفظه فیلتر قرار داده میشود و جهت خاصی ندارد.
البته دقت داشته باشید که فیلترها و خصوصا فیلتر کربن پودری به شستشو نیاز دارد. مراحل آن به شکل دقیق در فیلم نصب فیلتر بهاب نشان داده شده است.
فیلتر ممبران را به شکلی که اورینگ های ان رو به داخل باشد، درون محفظه ممبران قرار دهید. مطمئن شوید که غشای اسمز معکوس تا انتها و به قدر کافی وارد محفظه ممبران شده است. توصیه میشود که هنگام نصب تصفیه آب و تعویض فیلترهای تصفیه آب از دستکش بهداشتی استفاده شود تا آلودگی وارد فیلترها نگردد.
نصب دستگاه اسمز معکوس
نصب تصفیه آب به فضایی معادل 30 * 50 و ارتفاعی حدود 50 سانتی متر نیاز دارد. البته انواع تصفیه آب به اشکال مختلفی طراحی شده اند و فضای مورد نیاز ممکن است بسیار متفاوت باشد. ضمن اینکه می توان دستگاه و مخزن تصفیه آب را کاملا جدا از هم قرار داد و اینکه ایندو چگونه کنار هم قرار گیرند، کاملا بستگی به سلیقه و فضای شما دارد. بیشتر خانواده ها ترجیح میدهند آب شیرین کن خود را زیر سینک ظرفشویی نصب کنند. عموما یک درب کابینت برای این منظور کافیست. اگر تصفیه آب شما دارای پایه ایستاده است، می توانید ان را در هر محل دلخواه قرار دهید. اما اگر دستگاه پایه ندارد، بهتر است آن را به بدنه کابینت پیچ نمایید. دقت کنید که دستگاه تصفیه آب را حداقل 2 اینچ از کف کابینت بالاتر بیاورید تا برای تعویض فیلتر مشکلی نداشته باشید. برای عملکرد بهتر، دستگاه تصفیه باید تراز شده باشد. اغلب ترجیح می دهند دستگاه تصفیه آب در انتهای کابینت و مخزن در مقابل آن نصب شود.
توجه: اگر کابینت سمت دیوار محکم نیست، میتوان دستگاه را روی کف قرار داد و پیچهای آن را بست تا در موقعیت عمودی قرار بگیرد.
پر کردن اولیه، پاکسازی و نصب مخزن تصفیه آب
برخی نصاب ها از یک روش غیر معمول و غیر استاندارد برای شستشوی فیلترها و تست سیستم استفاده میکنند. آنها آب شهری را به صورت مستقیم به مخزن تصفیه آب وصل می کنند و اجازه میدهند بخش عمده مخزن پر شود. سپس از فشار مخزن برای شستشوی سریع فیلترها و همچنی قرار دادن سیستم در حالت پرفشار برای تست اجزاؤ مختلف استفاده میکنند.
بهاب اکیدا این روش را رد می کند. زیرا آب شهری ممکن است مخزن را آلوده کرده و کیفیت آن را برای همیشه پایین بیاورد.
بهتر است کمی حوصله کنید و اجازه دهید مخزن با آب تصفیه شده پر شود. این کار با توجه به نوع آب شیرین کن و ظرفیت مخزن ممکن است بین 30 تا 60 دقیقه زمان لازم داشته باشد. پرکردن مخزن ذخیرهسازی باعث میشود فشار کافی برای بررسی چکه و نشتی آب فراهم شود و همچنین آب کافی برای شستشو و تخلیه فیلتر کربنی وجود داشته باشد.
توجه: مخزن تصفیه آب از قبل به میزان psi 7 با هوا پر شده است.
در بخش بعدی مقاله، راه اندازی سیستم و اتصال دستگاه تصفیه آب به یخچال را بررسی می کنیم. برای مطالعه ادامه مطلب روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع ـ بخش پنجم
***