
در بخش اول آموزش، نحوه استفاده از اتصالات تصفیه آب ، زمان مناسب تعویض فیلترهای آب و اجزای دستگاه را شرح داده ایم. برای مطالعه این بخش روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع
در بخش دوم ابزارهای مورد نیاز برای نصب آب شیرین کن ، محل نصب و قطعات سیستم را بررسی کرده ایم. برای مطالعه این بخش روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع _ بخش دوم
در بخش سوم به روش نصب شیر آب پرداخته شد. برای مطالعه این بخش روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع ـ بخش سوم
در بخش چهارم نصب شیر ورودی آب ، نصب بست فاضلاب ، نصب فیلترهای آب و در نهایت نصب دستگاه تصفیه آب را آموزش می دهیم. برای مطالعه این بخش روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع ـ بخش چهارم
شلنگ کشی دستگاه تصفیه آب
تصفیه آب RO عموما دارای 4 شلنگ اتصال است. این سیستم وظیفه ارتباط دادن دستگاه با آب شهری و همچنین ارتباط های داخلی خود را به عهده دارد که بدین شرح هستند:
- شلنگ ورودی تصفیه: که به لوله کشی آب شهری وصل شده و وظیفه تامین آب دستگاه را به عهده دارد.
- شلنگ پساب: که به سیفون ظرفشویی وصل شده و فاضلاب را خارج میسازد.
- شلنگ مخزن: که از محفظه ممبران به مخزن آب وصل شده و وظیفه آن ذخیره سازی آب در مخزن و برداشت آب از آن میباشد.
- شلنگ برداشت: که به شیر برداشت آب وصل شده و آب تصفیه شده را در اختیار مصرف کننده قرار میدهد.
بهتر است وقتی تمام قطعات دستگاه تصفیه آب در جای خود قرار گرفتند، با راهنمای زیر، اتصالات و شلنگ کشی را کامل کنید:
- طول شلنگ ها و نحوه ارتباط آنها بستگی به فضای زیر سینک و طراحی کارشناس نصب دارد.
- همواره سعی کنید با استفاده از ابزار برش مناسب ( کاتر شلنگ ) شلنگ تصفیه آب را ببرید تا مطمین شوید سطح مقطع صاف و دقیقی برای اتصال دارید.
- طول شلنگ ها را به اندازه ای بگیرید که برای جابجایی دستگاه، تمییز کردن محل نصب و تعمیر تصفیه آب با مشکلی مواجه نشوید. دقت داشته باشید که برای تعویض فیلتر و سرویس تصفیه اب، عموما لازم است دستگاه آب شیرین کن را از داخل سینک بیرون بیاورید. پس شلنگ به اندازه کافی بکذارید.
- مطمئن شوید شلنگ پیچ خوردگی نداشته باشد. برای جلوگیری از این مساله در زمانهای دیگر، بهتر است مسر شلنگ کشی مناسبی را طراحی نمایید.
- برای ایجاد یک فشار آب مناسب در سیستم، بهتر است شلنگی که از دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس به مخزن و شیر برداشت آب میرود، بیش از حد بلند نباشد. عموما شلنگ با طول 1.5 متر پشینهاد میشود و حداکثر طول مناسب 3 متر است.
- شلنگ تخلیه پساب، از خروجی فاضلاب محفظه ممبران گرفته شده و در مسیر آن یک محدود کننده جریان فاضلاب وجود دارد. این شلنگ در انتها به سیفون ظرفشویی وصل خواهد شد. دقت داشته باشید که هرگز محدود کننده جریان فاضلاب را برندارید، زیرا باعث خرابی فیلتر ممبران میشود.
اتصال تصفیه آب به یخچال، ساید بای ساید و یخساز
این بخش اختیاری است وبرای اجرا نیازمند سه راه T و شیر قطع کن اضافی می باشد، که همراه دستگاه تصفیه ارایه نمی شود.
در اغلب موارد دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس را میتوان به یخساز ، یخچال، ساید بای ساید یا یخساز و حتی آبسردکن وصل کرد. البته این مساله به دو عانل بسگی دارد:
ظرفیت تولید آب شیرین کن: اگرچه بیشتر انواع تصفیه آب، حجم و فشار آب مناسبی تولید می کنند، با این حال ممکن است یک تصفیه آب توان لازم برای تامین آب یک سیستم مجزا را نداشته باشد. برای مطلع شدن از این مساله می توانید تصویر یا مشخصات فنی تصفیه آب خود را برای کارشناسان بهاب ارستل نموده و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
مشخصات فنی آبسردکن، یخچال و ... : ممکن است سازندگان یخچال یا سایر وسایل، محدودیت هایی برای میزان آب وارد شده به دستگاه و فشار ورودی آب داشته باشند. در این موارد بهتر است با سازنده تماس بگیرید. دقت داشته باشید که نباید تصفیه خانگی را به یخ ساز مدل تجاری وصل کنید.
برای انجام این کار، شلنگ تصفیه آب را در مسیر شیر برداشت آب بریده و یک اتصال سه راه T به آن وصل نمایید. با این کار یک مسیر اضافی برای اتصال به یخچال در اختیار شما قرار می گیرد. با استفاده از یک شلنگ کوتاه 10 سانتی متری یک شیر بین راهی در مسیر خروج آب قرار دهید. سپس با کمک شلنگ تصفیه، شیر را به ورودی یخچال یا ... وصل کنید. (به علت امکان خوردگی، وصل کردن به لوله مسی توصیه نمیشود).
توجه داشته باشید که قبل از اتصال، یخساز درون یخچال را خاموش کنید. پس از اینکه دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس چند بار تخلیه شد و منبع پر از آب بود، یخساز را روشن کنید.
توجه: پیش از سرویس کردن دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس، شیر یخساز و دستگاه یخساز را خاموش کنید فقط در صورتی دستگاه را روشن کنید که سیستم اسمز معکوس پاکسازی و تخلیه شده باشد.
راهاندازی دستگاه تصفیه آب :
- تمام اتصالات را بررسی کنید و از محکم بودن انها مطمین شوید.
- شیر مخزن را باز کنید، اجازه دهید سیستم تحت فشار قرار گرفته و پس از آن نشتی احتمالی را بررسی کنید.
3. شیر برداشت آب را باز کنید تا هنگامی که آب به طور روان جریان پیدا کند.
4. شیر برداشت آب را ببندید. پنج دقیقه صبر کنید تا سیستم تحت فشار قرار بگیرد و سپس سیستم را از نظر چکه و نشتی مجدد بررسی کنید.
5. به سیستم اجازه دهید تا یک مخزن کامل آب اسمز معکوس تهیه کند ( حدود یک ساعت).
تخلیه اولیه سیستم و بررسی عملکرد
- شیر برداشت آب را از روی سینک باز نمایید. اجازه دهید مخزن تصفیه آب به طور کامل تخلیه شود. این کار ممکن است تا 10 دقیقه زمان لازم داشته باشد. این آب سالم نبوده و نباید از آن برای مصارف شرب استفاده شود.
- زمانی که مخزن تخلیه شد، شدت جریان خروجی بسیار کم میشود. در این هنگام شیر برداشت آب را ببندید.
- اجازه دهید سیستم به مدت یک ساعت آب تصفیه کند، در این مدت زمان مخزن پرخواهد شد.
- یکبار دیگر شیر برداشت آب را باز کنید و اجازه دهید برای بار دوم مخزن تخلیه شود. ( مجددا از این آب برای شرب استفاده نکنید)
- شیر برداشت آب را ببندید و اجازه دهید دستگاه یک مخزن دیگر، آب تصفیه کند.
- در این مرحله مسیر منبع به یخساز (اختیاری) را میتوان باز کرد و آب اسمز معکوس آماده مصرف است.
در ادامه مطلب به تعویض فیلترهای تصفیه آب می پردازیم. برای مطالعه ادامه روی لینک زیر کلیک نمایید.
راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با اتصالات سریع ـ بخش ششم
***